Malovaný kamínek se vrátil domů

Jarka Cibulková 2021-03-04 15:01:00

Postoloprty (caj) V poslední době se těší stále větší přízni malování na kamínky, které postupně putují po republice a některé se dokonce podívaly i do zahraničí. Na facebookovém profilu Kamínky se jednotlivé nálezy hledají podle poštovního směrovacího čísla tvůrce. V minulém týdnu se tu objevilo i jedno přání z Postoloprt.

„Jdu za vámi s velkou prosbou. Včera nás po dlouhé nemoci opustila má sestra Káťa Vlasáková, která milovala cestování, a když se dozvěděla o kamínkách, hned se do jejich malování zapojila. Bohužel její stav se v posledních dnech na tolik zkomplikoval, že už nestihla naší mamce namalovat kamínek, který měla v plánu. A proto bych vás všechny chtěla moc požádat o pomoc při dohledání tohoto kamínku. Byl to její první, který namalovala, a pro naši mamku by to moc znamenalo, kdyby se nám podařilo ho dohledat a dostat zpět,“ napsala v minulém týdnu Eva Hrdličková.

Kateřina Vlasáková pracovala jako učitelka angličtiny na prvním stupni Základní školy v Postoloprtech. Téma kamínku zvolila, protože odmalička měla ráda hudbu jakéhokoliv žánru a moc ráda zpívala. Zemřela po těžké dlouhé nemoci ve věku 26 let.

Příběh měl dobrý konec, kamínek byl nalezen ve sborovně Základní umělecké školy v Židlochovicích a mamince do Postoloprt poputuje poštou.

„Všem strašně děkuji nejen za podporu a sdílení příspěvku, ale hlavně za to, jak úžas-ní všichni v téhle nelehké době jste,“ napsala na facebook Eva Hrdličková.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video