Nové očkovací centrum v chomutovské nemocnici zvládne naočkovat až 1000 lidí denně. Parkovat v okolí se bude zdarma

2021-04-01 08:41:00

CHOMUTOV - Pravidelné jednání Krizového štábu se včera 31. března přesunulo do budovy chomutovské nemocnice. Po prohlídce zrekonstruovaných prostor, kde se bude od dnešního dne očkovat proti Covid-19, se sešli zástupci vedení města i magistrátu, Nemocnice Chomutov, Městské policie a Hasičského záchranného sboru.

„Jsem velice rád, že se povedlo během jednoho měsíce připravit prostory v této části nemocnice tak, aby měl Chomutov velkokapacitní očkovací centrum. Od dneška se bude očkovat v nových prostorách a my pevně věříme, že brzy dorazí i dostatek očkovacích látek,“ na začátek uvedl primátor Chomutova Marek Hrabáč.

Situace na Chomutovsku je stabilní, ale čísla prozatím neklesají. „Aktuálně nám leží v nemocnici stále přes 80 pacientů Covid pozitivní a stále disponujeme čtyřmi covidovými odděleními,“ řekl zástupce místní nemocnice primář Michal Zeman. Obsazenost covidových lůžek v chomutovské nemocnici je stále z 80 - 85%, přičemž pro pacienty, kteří vyžadující intenzivní péči z jiných důvodů než kvůli onemocnění Covid-19 disponuje nemocnice dalšími lůžky. Od 1. dubna je připraveno ke svému provozu nové očkovací centrum, které má všechny předpoklady pro to, aby zde svojí vakcínu obdrželo až 1000 lidí denně. „Všichni dohromady jsme vyvinuli maximální úsilí pro to, abychom v Chomutově takové očkovací centrum měli. Momentálně už je vše závislé pouze na dodávkách očkovacích látek,“ upřesnil primátor Marek Hrabáč. V areálu nemocnice, přímo před očkovacím centrem vzniklo dočasné parkoviště pro desítky vozidel. Pro příjezd do areálu nemocnice je potřeba využít vjezd od městského hřbitova. Parkování v areálu nemocnice je momentálně zdarma. Vedení města Chomutova navíc rozhodlo o tom, že také v okolí nemocnice bude od zítřka možné parkovat zcela zdarma a není potřeba uhradit parkovné v parkovacích automatech. Rozhodnutí má ulehčit cestu lidí k očkování.

Další jednání Krizového štábu města Chomutova je plánované na příští středu 7. dubna.

Foto: Město Chomutov

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video