Ujížděl před policejní hlídkou a málem skončil v Ohři. Havarované vozidlo policie neodtáhne, nebrání totiž provoz

Hedvika Mašková 2021-04-09 12:00:00

Na ,,zaparkované“ auto ve stromech můžete narazit na procházce po cyklostezce podél řeky Ohře v Žatci. Jde o pozůstatek policejní honičky z konce února. Řidič při ní nezvládl řízení a sjel do příkopu. Odtažení havarovaného vozidla bude dle městského úřadu otázkou několika týdnů.

38letý Žatečan projížděl městem během posledního únorového víkendu. Nereagoval na výzvy policejní hlídky k zastavení vozidla a pokračoval dále ulicemi Žatce, přičemž zvyšoval rychlost a snažil se policistům ujet. Když se před křižovatkou s ulicí Rooseveltova snažil otočit do protisměru na cyklostezku, nezvládl řízení a s vozidlem sjel do příkopu u řeky Ohře.

,,Policisté ho na místě vytáhli z havarovaného vozidla a zadrželi. Zjistili, že dotyčný má soudem uložený zákaz řízení motorových vozidel. Řidič měl navíc pozitivní orientační test na užití drog, který u něho hlídka provedla. Policisté ve věci konali s řidičem zkrácené přípravné řízení pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V důsledku svého počínání tak skončil v policejní cele a u soudu mu hrozí až dvouleté odnětí svobody,“ informovala policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Déle než měsíc se tak poblíž cyklostezky nachází nepěkné zátiší v podobě osobního automobilu Opel Corsa, ze kterého si již lidé neváhali rozebrat několik náhradních dílů. Odvoz havarovaného vozidla z místa nehody totiž policie nezajišťovala, neboť vozidlo nebrání v provozu a nebylo ho nutné zajistit pro potřeby trestního řízení. ,,Ve věci neodtažení vozidla ze strany jeho majitele byl policií vyrozuměn Odbor životního prostředí Městského úřadu Žatec,“ vysvětlila nám policejní mluvčí.

Dle našich informací z žateckého městského úřadu se ale zdá, že k odklizení automobilu hned tak nedojde. Pokud se totiž nepodaří zajistit odtah na náklady majitele vozidla, zůstane tato povinnost na městu. To však žádným místem pro odtažená vozidla nedisponuje. Pro odtah a případnou likvidaci si bude muset objednat speciální službu. ,,Budeme samozřejmě postupovat podle pokynů, které nám napsala policie,“ sdělila nám k situaci odklizení prostoru vedoucí oddělení životního prostředí Kateřina Frýdová. 

Foto: Iveta Drlíková

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video