Manželé jsou spolu již 65 let, jiskra přeskočila v Žatci

Hedvika Mašková 2021-05-11 14:00:00

Po 65 letech manželství je vztah pevný jako skála. Proto se také 65. výročí říká kamenná svatba. Krásné jubileum společného života slaví tuto středu 28. dubna manželé Marie a Ladislav Valehrachovi ze Žatce.

Paní Marie pochází původně z východního Slovenska, avšak za války se se svou maminkou a sestrou přestěhovala do Čech, do Žatce. Paní Marie poté pracovala ve zdejších domácích potřebách, kde setrvala až do svého důchodu. Pan Ladislav pochází z Olšan u Rousínova. Do Žatce nastoupil na vojenské letiště po absolvování vojenské školy.

V Žatci se Marie s Ladislavem poznali a 28. dubna 1956 také vzali. Rok nato se jim narodila dcera Marie a v roce 1959 dcera Alena. Od nich se dočkali čtyř vnoučat, Josefa, Michala, Marie a Ondřeje, a také se těší z šesti pravnoučat – Jakuba, Adama, Marie, Martina, Filipa a Martina. Dcery ani vnoučata však v Žatci nebydlí. Po odstěhování dětí zůstali manželé Valehrachovi v Žatci sami a jsou zde jeden pro druhého.

,,Podle mého názoru mají rodiče spolu krásný vztah. Pro mě je to takové pěkné manželství, kde ctí jeden druhého. I po tolika letech jsou k sobě milí a pozorní,“ říká o svých rodičích dcera Alena.

Za naši redakci manželům k jejich krásnému jubileu moc gratulujeme a přejeme mnoho štěstí do dalších společných let!

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video