Kontejnerů na použitý jedlý olej bude více

Hedvika Mašková 2021-05-14 10:03:00

Jedlé oleje a tuky nepatří do směsného komunálního odpadu! Ve městě Žatec se proto nachází sedm nádob, kam lze olej, který vám například zbyde po smažení, vyhodit. Další tři jsou umístěné v Radíčevsi, Velichově a Bezděkově. Přibýt by měly další dva kontejnery.

,,Nyní jsou objednány další dvě nádoby, které budou přistavěny do ulice U Jezu a na Hošťálkovo náměstí,“ sdělila nám Světlana Janegová Tököliová, která má na odboru místního hospodářství a majetku na starosti odpady, a doplnila: Nádoby na jedlé oleje a tuky se ve stávajících lokalitách plní řádně a podle pokynů svozové společnosti.“

Nádoby na likvidaci použitých olejů a tuků z domácností, mají béžovou barvu a naleznete je na stanovištích se separovaným odpadem. Jsou opatřeny zámkem a označením, jakým způsobem olej do kontejnerů vkládat. Do nádob patří pouze oleje a tuky z domácností, jako jsou například fritovací oleje, ztužené jedlé tuky. Tyto oleje a tuky musí být do nádob ukládány v pevných uzavíratelných obalech (PET lahve nebo uzavíratelné obaly od mléka či jiných nápojů). Do speciálních béžových kontejnerů pak rozhodně nepatří technické oleje, tedy převodové, tlumičové či motorové oleje. Nevhazujte do nich ani jiná maziva, kapaliny a odpady.

Použité jedlé oleje a tuky mohou obyvatelé odevzdávat i ve sběrném dvoře města Žatec, a to stejným způsobem jako do zmíněných nádob.

Foto: Město ŽATEC 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video