Je to tady: Koupaliště má mobilní zastřešení!

Tomáš Skřipský 2021-05-22 06:54:00

KADAŇ (tos) — Přípravy na letní sezónu vrcholí na koupališti v Kadani, jehož budova prošla vloni a během prvních měsíců letošního roku velkorysou rekonstrukcí. Hlavní překvapení ale bude návštěvníky čekat u plaveckého bazénu, který se nově dočkal nafukovacího zakrytí. To je první svého druhu v republice a svou úlohu začne plnit po sezóně. Umožní tak celoroční provoz koupaliště, které jinak bývalo od podzimu do jara zavřené. Zkušební nafouknutí haly proběhlo úspěšně na přelomu tohoto a minulého týdne. Změny, kterých se koupaliště dočkalo, lze zároveň brát jako dárek k jeho 45. narozeninám.

„Zastřešení se bude kolaudovat a od září či října bude připraveno pro normální provoz, pokud samozřejmě koronavirus dovolí,“ potvrdil v pondělí Dušan Kučera, jednatel společnosti Tepelné hospodářství Kadaň, které má koupaliště ve správě.

Zastřešení je dílem společnosti GHC Invest, která dodává nafukovací nástavby na bazény například do Německa či Turecka, ale v České republice svůj výrobek instalovala poprvé. Modro–bílá nástavba je ukotvena asi pět metrů od krajů bazénu a firma garantuje, že její vztyčení trvá pouhé dva dny, stejně jako vyfouknutí. V provozu by měla být vždy od podzimu do května, kdy ji zaměstnanci zabalí a přenesou do zvláštního přístřešku. Samotné nafukovací zastřešení stálo zhruba 11 miliónů korun. „Proti aquaparkům jde o zlomkovou cenu,“ poznamenal v této souvislosti starosta Jiří Kulhánek. Vyhřívané zastřešení bude s rekonstruovanými převlékárnami v přízemí hlavní budovy spojeno krytou chodbou, takže o pohodlí plavců bude postaráno. Na dalších asi 16 milónů přišla rekonstrukce budovy koupaliště.

Foto: Zastřešení bazénu s nedokončenou přístupovou chodbou.

Foto: Koupaliště Kadaň

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video