Kamencové jezero zahajuje sezónu

Redakce 2021-05-27 08:59:00

CHOMUTOV (tz) - O měsíc později, ale se spoustou novinek. Areál Kamencového jezera v Chomutově příští týden zahájí letošní sezonu a otevře se návštěvníkům. Ve stejný den začne fungovat také oblíbený kemp.

Poprvé se brány areálu otevřou v úterý 1. června, od stejného data bude možné si na vrátnici autokempu koupit permanentní vstupenku nebo zarezervovat převlékací kabinku. Vstupné, stejně jako třeba poplatky za kabinky, zůstaly stejné jako loni. Pokladny budou otevřené vždy od 9 do 19 hodin, ovšem s několika výjimkami.

Novým lákadlem, které ocení především místní otužilci, je otevření areálu pro ranní koupání. „Zaznamenali jsme velký zájem od Chomutovanů o službu podobného charakteru, proto jsme se rozhodli jim vyjít vstříc,“ osvětluje novinku Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov, pod nějž Kamencové jezero spadá. Od středy 2. června bude proto pokladna z ulice Tomáše ze Štítného otevřená už od sedmi hodin. Pro ranní koupání bude určený prostor na hlavním plovoucím mole.

Začátek sezony ovlivní také čištění dna jezera u otvické pláže, které bude probíhat ještě v průběhu června. „Tato pláž včetně nudapláže bude prozatím zavřená, stejně tak pokladna na této straně areálu,“ upozorňuje vedoucí areálu Karel Ton. Čištění by mělo trvat maximálně do konce června. Lidem, kteří přijedou autem, doporučuje Ton zaparkovat u aquaparku a pro vstup využít pokladnu u restaurace Kamenčák.

Hodně diskutovaná byla v posledních letech kriticky klesající hladina Kamencového jezera. Vedení města se proto zasadilo o poměrně zásadní krok a do jezera nechalo před sezonou dopustit vodu z Podkrušnohorského přivaděče. Hladina díky tomu stoupla o dvacet centimetrů. „Město i spolupracující Povodí Ohře si za tento přístup zaslouží naše velké poděkování, protože loni se hladina pohybovala na opravdu kritické hranici,“ chválí aktivitu města ředitelka.

Ve stejný den jako koupaliště zahájí provoz také zdejší kemp. Už teď je možné si přes webový formulář zarezervovat některou z chatek nebo pokoj v ubytovně Solárium.

Otevření rekreačního areálu samozřejmě provází sada protiepidemických opatření. Návštěvníci musí mít stejně jako v jiných zařízeních potvrzení o negativním testu, prodělaném očkování nebo nemoci COVID-19. Kapacita koupaliště je také omezena na polovinu. Podrobnosti k povinnostem při návštěvě najdete na webových stránkách areálu. Vládní omezení jsou také důvodem, proč areál otevírá s měsíčním zpožděním, běžně totiž zahajuje sezonu na začátku května.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video