Výtvarka konečně venku a společně

Redakce 2021-06-09 13:52:49

Lounsko (jir) Distanční výuky si děti v posledním roce užily víc než dost. Také Jindřiška Riedlová učila volnočasovou aktivitu - výtvarku - své lounské žáky ,,na dálku“.

Některé děti domácí práce zpracovávaly velice pečlivě a zodpovědně. Mezi ně patří Miroslav Beránek, který v okresním kole požární soutěže vyhlášené Sdružením hasičů Čech Moravy a Slezska, získal ve své kategorii 1. místo. Veronika Šilerová a Miroslav Beránek také poslali své domácí práce do výtvarné soutěže vyhlášené Ministerstvem vnitra - Svět očima dětí - Svět v době pandemie a hrdinové v první linii. Výsledky této soutěže ještě nejsou vyhlášeny.

První malé setkání Výtvarky proběhlo 13. května v Galerie města Loun na vernisáži výstavy Krajina - Prostor pro barvu Evy a Radima Vejvodových. ,,Ti nedočkaví společné tvorby, které neodradil ani déšť, se sešli venku v Lounech v pátek 14. května a společně kreslili. Těší se na další setkání a plánují výstavu a v měsíci červnu společné víkendové soustředění. Někteří se během prázdnin také zúčastní Příměstského tábora Pohoda, který pořádáme pod hlavičkou zapsaného spolku Stopy pro děti,“ uvedla Jindřiška Riedlová. Druhý ročník příměstského tábora se bude konat ve dvou termínech: 19. až 23. července a 2. až 6. srpna v Základní škole Přemyslovců Louny. ,,Výtvarnou tvorbu, venku i v učebně, kresbu i malbu bude střídat pohyb, ranní protažení s prvky jógy, tanec a muzikoterapie, zpěv a hra na djembe a Orffovy nástroje a aktivity zaměřené na zlepšení komunikačních dovedností a rozvoj týmové spolupráce se zachováním individuality jedince. Děti si namalují tričko a tašku a během týdne pojedou na tři výlety. Ve Skupicích si vyzkouší středověké hry například střelbu z kuše a hod sekerkou. Ve Slavětíně si prohlédnou s průvodcem soukromou farmu a v Mostě navštíví Podkrušnohorské muzeum a svezou se důlním vláčkem,“ přiblížila tábor J. Riedlová. Nebude chybět ani opékání buřtů a na konec tábora děti pro rodiče připraví závěrečnou prezentaci. ,,Jsme rádi, že se můžeme společně scházet a začít naplno pracovat,“ dodala.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video