Do Chomutova a Jirkova opět zavítá protidrogový vlak

Redakce 2021-06-10 11:21:00

CHOMUTOV/JIRKOV (tz) - Nadační fond Nové Česko přichází s unikátním, interaktivním a funkčním programem, jehož základem je multimediální mobilní vlaková souprava Revolution Train. Vlak nabízí jedinečné prostředí pro interaktivní zážitkové vzdělávání. Témata a hlavní sdělení programu jsou především apel na zdravý způsob myšlení, význam osobní svobody, odpovědnost za vlastní bezpečí, inspirace k pozitivním životním volbám. Rozhodování ve zlomových okamžicích je klíčové, špatná rozhodnutí mají fatální důsledky. Cílem je prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů maximálně zapůsobit na osobnost návštěvníka vlaku a efektivně tak posílit jeho zdravý způsob myšlení, postoj k závislostem a upevnění jeho vnitřního přesvědčení k návykovým látkám.

Prostory vlaku Revolution Train. jsou multifunkční a umožňují provádění programů pro školy, pro rodiny s dětmi, širší veřejnost i pro zaměstnanecké kolektivy.

Revolution Train krok za krokem

Vlakovou soupravu tvoří celkem šest vagonů. V jednotlivých vagonech návštěvníci procházejí reálným příběhem, který sledují v několika multimediálních kinosálech. Po každé části filmu se zvedá projekční plátno, za nímž je nainstalovaná věrná kopie místa, které přímo souvisí s dějem příběhu. V těchto prostorách probíhá bezprostřední interakce lektora s účastníky programu a díky intenzivní simulaci vjemů dochází k maximalizaci prožitku a efektivity učení.

Historie projektu

Nadační fond Nové Česko zahájil pilotní provoz vlaku v březnu 2015 v Praze na dejvickém nádraží. Brzy se ukázalo, že Revolution Train má jako osvětový a zážitkový program celospolečensky významný potenciál. Po tisících děkovných dopisech a vynikajícím hodnocení od účastníků vypravil Nadační fond NČ soupravu v dubnu 2016 na první turné po městech, kde úspěšně představil také německou verzi programu a na podzim 2016 poprvé vyrazil za hranice do Německa. Úspěšného projektu si postupně všimly také další regiony a státy jako Slovensko a Polsko. Do současné doby Programem Revolution Train prošlo 175 000 návštěvníků ve 195 partnerských městech ve 4 státech EU.

Program RT propojuje aktivní lidi a odborníky v oblasti prevence, iniciuje mezioborovou spolupráci v regionech ale i na mezinárodní úrovni. V roce 2019 se konala mezinárodní konference v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR. V rámci pobytu vlaku ve městě se do programu zapojují veřejnoprávní instituce, neziskové organizace i další subjekty, které se v daném regionu podílejí na prevenci kriminality, prevenci rizikového chování na školách a protidrogové prevenci. V současné době Nadační fond NČ ve spolupráci s jednotlivými kraji a městy realizuje koncept inovativních kluboven RT HUB.

Hlavním cílem vznikajících volnočasových prostor je aktivní trávení volného času cílové skupiny (děti a mládež 12–18 let) a zvýšení jejich sociálního cítění a odpovědnosti.

TOUR ČERVEN 2021

Vlak REVOLUTION TRAIN právě vyjíždí na Tour do Ústeckého, Karlovarského a Plzeňského kraje.

14.-15.6. ÚSTÍ NAD LABEM - Střekov 23.6. SOKOLOV

16.6. MOST

24.6. PLZEŇ hl. nádraží

17.6.-18.6. CHOMUTOV - hlavní nádraží ( program pro školy od 8.20 do 14.20 hod.; pro veřejnost od 15.30 do 18 hod. Je doporučena rezervace na: rajnochova@revolutiontrain.cz, popř. tel. 608 405 080). Vstup zdarma.

Vstup od 10 let věku (od 10 do 12 let v doprovodu dospělé osoby).

25.6. PŘEŠTICE

21.6. JIRKOV

28.-29.6. UHŘÍNĚVES

22.6. KARLOVY VARY

30.6. PRAHA – Dejvice

*změna termínu vyhrazena

Více informací na: www.revolutiontrain.cz

Foto: Archiv pořadatele

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video