Demonstrovali za přežití

Pavel Macák 2012-06-06 00:07:00

Louny – Rada seniorů svolala na středeční odpoledne „demonstraci za přežití“.  Velká demonstrace penzistů se sešla na náměstí Jana Palacha v Praze odkud se přesunula před úřad vlády. Ti, co nemohli jet do hlavního města, se sešli na náměstích v mnoha městech. Výjimkou nebyl protestem důchodců také v Lounech, který proti vládním úsporným opatřením zorganizoval Klub seniorů. 

U morového sloupu, kam přišlo asi čtyřicet důchodců, vystoupil s nesouhlasným stanoviskem předseda krajské Rady seniorů Alois Malý. Uvedl, že demonstrace je svolávána proto, že premiér České republiky odmítl s Radou seniorů o valorizaci penzí 2013 – 2015 jednat. „Vláda rozhodla o nás bez nás. Valorizace penzí na úrovni 1/3 inflace a 1/3 růstu reálných mezd je naprosto nedostatečná.  Proto s návrhem na změnu valorizace penzí nesouhlasíme,“ uvedl Malý. Jeho slova pak podpořili v diskusních vystoupeních i další účastníci demonstrace, kteří se také podepsali pod protestní petici. Více snímků ve fotogalerii na této stránce.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video