Nový domov v Žatci otevřel ministr Drábek

Veronika Salášková 2012-06-05 09:12:00

Žatec – Slavnostní otevření Domova se zvláštním režimem proběhlo v pondělí 28. května. Přestřihnout pásku přijeli mimo jiné ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek a radní Ústeckého kraje Jana Ryšánková. Nově vybudovaný Domov se zvláštním režimem stojí v těsném sousedství žateckého Domova pro seniory, s nímž má společný dvůr. Vznikl rekonstrukcí objektu, který původně sloužil jako sušárna a sklad chmele. Práce na ní trvaly přibližně rok a půl.

Domov je určen pro osoby s Alzheimerovou chorobou a některými dalšími typy demencí. Město na jeho vybudování získalo dotaci 46 milionů od ministerstva práce a sociálních věcí, samo se na stavbě podílelo více než 16 miliony korun. Ministr Drábek popřál všem zaměstnancům nového zařízení, aby měli radost ze své práce. „Klientům přeji, aby se zde cítili příjemně,“ dodal. Pásku spolu s ním přestřihla radní Jana Ryšánková, starostka Žatce Zdeňka Hamousová a ředitel obou domovů Josef Kolert.
Celý Domov se zvláštním režimem je bezbariérový, s pokoji pro klienty, zázemím pro personál, společenskou místností, zastřešenou terasou, bufetem i nově vysvěcenou kaplí. Veřejnost do-stala možnost prohlédnout si domov ve středu 30. května, kdy zde proběhl Den otevřených dveří.
Na snímku zprava Jana Ryšánková, starostka Zdeňka Hamousová, ředitel Josef Kolert a ministr Jaromír Drábek si prohlížejí vanu v jedné z koupelen.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video