Chomutov projednal podporu navýšení počtu psychologů a psychiatrů v Ústeckém kraji

Redakce 2021-06-23 15:22:06

CHOMUTOV (tz) - Vedení města ve spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování v úterý 22. června uspořádalo setkání u „kulatého stolu“. Jednání se zúčastnili zástupci Krajského úřadu, VZP pojišťovny a také zástupci jednotlivých měst Ústeckého kraje. „Sešli jsme se tu všichni proto, abychom projednali možnosti navýšení počtu psychologů a psychiatrů pro dospělé i děti. Konkrétně v našem okrese jich je veliký nedostatek,“ řekl na úvod náměstek primátora Milan Märc.

Ústecký kraj se dlouhodobě potýká s alarmujícím nedostatkem odborníků, a to především v oborech klinické psychologie a psychiatrie. Z důvodu zatížení vysokou nezaměstnaností, zadlužením obyvatel a sociálním vyloučením vyplývá zvýšená potřeba podpory duševního zdraví. V průběhu setkání bylo možné připojit se podpisem ke společným žádostem ministrovi zdravotnictví, Všeobecné zdravotní pojišťovně a Krajskému úřadu Ústeckého kraje o navýšení počtu odborníků.

Představen byl také pilotní projekt, na kterém se podílí město Chomutov společně s Centrem psychosomatické medicíny z Prahy. „Odborníci z Centra poskytují zdravotnické služby v oborech psychiatrie, psychologie a adiktologie jeden den v týdnu u nás v Chomutově,“ doplnil náměstek primátora Milan Märc. Ředitel společnosti Centra Martin Vlček si spolupráci s městem Chomutov pochvaluje a věří, že namotivuje další odborníky v kraji.

Foto: MMCH

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video