Na Macerku se slétla letadla. Bylo jich přes čtyři desítky!

Hedvika Mašková 2021-07-01 10:00:00

Slunečné a teplé počasí přilákalo předminulou sobotu na Letiště Macerka v Žatci více než 1 200 návštěvníků, pro které byl od desáté hodiny připraven bohatý program. Zřejmě největší podívanou byl pro příchozí vrtulník Mil Mi-8 Armády České republiky s ukázkou výsadků. Zájemci měli také možnost se do útrob sedmitunového dvoumotorového vrtulníku podívat (na fotografii).

Návštěvníci se mohli rovněž proletět nad městem v dvouplošníku Antonov A2 a v dopoledních hodinách si mohli vyzkoušet vzlet horkovzdušným balónem. Na Letišti Macerka bylo k vidění celkem 44 letadel, které si letošní slet nenechaly ujít. Dále mohli všichni příchozí obdivovat letecké modely a podívat se na ukázky hasičů, policistů a kynologů s jejich svěřenci. O zábavu postaráno měly také děti, které se mohly vydovádět na houpačkách, v bazéně s vodou nebo se zapojit do soutěží o sladké odměny. Nechyběly ani stánky s občerstvením a losování vstupenek o lety zdarma.

,,Takto vysoký počet návštěvníků, navíc ve velkém vedru, jsme popravdě ani nečekali. Máme tedy velkou radost. Bohužel kvůli vysokým teplotám za námi z Mladé Boleslavi nedorazila historická letadla,” řekl nám za organizátory předseda Leteckého klubu Žatec Jiří Kettner a pozval na další akci: ,,Rád bych pozval všechny na Macerku na den otevřených dveří, který se bude konat v sobotu 24. července od 10 hodin. Vstup bude zdarma. Návštěvníci si budou moci prohlédnout letadla a rogala ze zdejších hangárů, proletět se v dvouplošníku Antonov A2 a z hráze Nechranické přehrady pak bude možné sledovat seskoky výsadkářů.” 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video