Fotogalerie: Zámecký hudební pátek přilákal davy. O víkendu se chystá Hradozámecká noc

Soňa Šímová 2021-07-29 08:09:00

ČERVENÝ HRÁDEK (soš) — Druhý letošní zámecký pátek přilákal na Červený Hrádek stovky návštěvníků. Ti si nenechali ujít příležitost příjemně stráveného večera pod širým nebem za hudebního doprovodu kapely Martin Jáchym & The Common Sense, následované příjemnými rytmy Vanua 2. Obě skupiny se lidem natolik líbily, že si vyžádali několik hudebních přídavků a domů se pak rozešli až krátce před desátou hodinou večerní.

Další akcí, která se na zámku chystá, je Hradozámecká noc. Každoroční akce pořádaná Národním památkovým ústavem již od roku 2010 proběhne tuto sobotu od 14 hodin. Těšit se můžete na prohlídky zámku s průvodci v kostýmech, rytířský turnaj, skupinu historického šermu, sokolníky, dobové tance, kejklíře, dobovou hudbu a hry pro malé i velké, vlajkovou a bubenickou skupinu, ukázky řemesel a stánky s občerstvením. Hlavním bodem programu bude rytířský turnaj na koních. Rytíři se ovšem utkají i v pěších bojích. Celá historická scéna bude vyzdobena rytířskými stany, prapory a štíty. Akce vyvrcholí ve 22 hodin barokním ohňostrojem.

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video