Středa v Silver Star: Svařené víno a rýžování zlata o Mikulášský poklad

Soňa Šímová 2021-12-07 08:46:00

CHOMUTOV (soš) — V chomutovské Ruské ulici se přesně před měsícem otevřela nová prodejna Silver Star, do které už si našly cestu první desítky zákazníků. Nejen pro ně, ale i pro ty, kteří se vstupem do světa investičních drahých kovů váhají, připravili majitelé Lukáš Pokorník a Lukáš Šantora den plný zajímavostí a povídání nad šálkem svařeného vína. Pro děti bude navíc připraveno zábavné odpoledne s rýžováním zlata o Mikulášský poklad.

„Kolemjdoucí nakukují do výlohy, ale někteří se ještě trochu ostýchají vstoupit. Protože jde o investiční zboží, kde se ceny mění, nemůžeme mít u vystavených položek klasické cenovky. A tak se možná bojí, že jsme drazí,“ shrnul Lukáš Šantora poznatky z prvního měsíce od otevření obchodu. Přitom investovat do drahých kovů zde lze už od necelých 70 korun. Za cenu jedné kávy v kavárně tu koupíte gram stříbra. Přesvědčit se o tom můžete třeba ve středu 8. prosince, kdy bude obchod mimořádně otevřený od 9 do 19 hodin. „Kromě zboží vystaveného ve vitrínkách můžeme návštěvníkům předvést investiční bronz, stříbro, zlato, platinu i diamanty, které si mohou prohlédnout přes klenotnickou lupu. Jako zajímavost tu budeme mít ukázku hyperinflační měnu ze Zimbabwe a zájemci se od našeho týmu mohou dozvědět spoustu informací, případně s námi investice konzultovat. Můžeme jim například ukázat vývoj cen drahých kovů na grafech z nezávislých zdrojů. A protože myslíme i na nejmenší, od 15 do 18 hodin bude pro ně na prodejně připraveno rýžování zlata o Mikulášský poklad. Žádné dítě od nás neodejde bez odměny,“ slibuje Lukáš Pokorník.

Investiční drahé kovy jsou pořád oblíbenějším dárkem pro všechny věkové kategorie. V nejisté době stále drží hodnotu, obchod navíc nabízí zpětný výkup, pokud by se obdarovanému přeci jen více hodila hotovost. „Myslím, že si tu vybere úplně každý. Ideálním dárkem jsou gramové slitky s vánočními a novoročními motivy zabalené v blistru, kam lze dopsat věnování. Samozřejmě zde máme i oblíbené edice mincí Marvel, či Jamese Bonda. U dárků pro děti bych byl opatrnější, neboť tyto dětské edice samozřejmě nejsou určeny na hraní. Na druhou stranu se jim na nich dá vysvětlit princip investování a spoření, navíc mohou vytvořit pěknou dekoraci pokoje, děti je mohou sbírat a zároveň si zajistit budoucnost touto netradiční, ale veselou formou. Velkou novinkou jsou u nás i šperky. Nejsme na ně primárně zaměřeni, nejsme klasické zlatnictví. Ale když náš dodavatel rozšířil sortiment, naznali jsme, že by mohly vhodně doplnit naši nabídku a poskytnout tak zákazníkům více možností,“ vysvětluje Lukáš Pokorník. Z dražších investičních dárků doporučuje majitel obchodu zlatou minci Klondike, kterou vydala kanadská mincovna ke 125. výročí nalezení zlata. „Opět jde o limitovanou edici, a jakmile se vyprodají, mají velký potenciál k růstu o desítky procent ročně,“ upřesňuje Pokorník. Na veškeré zboží je v obchodě možné zakoupit i dárkovou krabičku.

E-shop www.sstar.cz nabízí přes 700 různých položek, z toho kolem pěti set je skladem. Majitelé se proto neobávají ani opozdilců s vánočními nákupy, nicméně doporučují spíše včasný nákup. „Na cenu kovů zatím nedosáhla inflace, drží se proto nízko. Hlídáme grafy, kdy nakupovat, abychom zákazníkům mohli nabídnout co nejnižší ceny, ale už teď se projevuje nedostatek některého zboží. Některé hůře sehnatelné položky, případně unikáty jsme obvykle schopni zákazníkovi obstarat, musí ale pak počítat s delší dodací dobou. Ta může být až 14 dní. Devadesát procent produktů ovšem doručujeme v řádech dní,“ říká Lukáš Šantora. Ostatně obchod je připraven i na všechny možné vývoje pandemických událostí, proto se zájemci nemusí obávat, že by zde dárek nekoupili. „V prodejně samozřejmě dodržujeme všechna hygienická opatření a navíc stříbro je navíc antibakteriální,“ usmívá se Lukáš Šantora. „V případě lockdownu budeme fungovat jako výdejní místo, kdy si mohou lidé objednat na e-shopu, přijdou sem a my jim zboží předvedeme. Funguje to i obráceně, kdy zákazník přijde k nám a produkty, které mohou, ale nemusí být na prodejně, objednáme. Máme tu pro tyto účely sedmdesáti palcovou televizi, kde mu naše prodavačka může zboží předvést na obrazovce, vysvětlit a pomoci s objednávkou. Případně je k dispozici počítač, na kterém si zákazník objedná sám.“ Prodejna navíc nabízí privátní prostor, kde si zájemci u kávy nebo Prosecca zboží prohlédnou, osahají v rukavicích a mohou využít kvalifikovaného poradenského servisu. Jako bonus získávají všichni registrovaní zákazníci body za každý nákup. Ty pak mohou směnit za slevy na další objednávky, či rovnou jakékoliv zboží ze sortimentu, pokud bude splňovat bodovou hodnotu.

Článek o obchodu najdete zde.

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video