Seeman bude ve své druhé juniorské sezoně závodit v Itálii. V dresu TJ Stadion Louny nasbíral pět titulů mistra ČR

Redakce 2022-02-03 21:10:07

Dlouholetý úspěšný závodník TJ Stadionu Louny Adam Seeman, odchází za příležitostí trvalé přípravy v teple a účastí na závodech v Itálii i jinde ve světě. „V příštím roce bude závodit za italský juniorský team CPS professional team. Za tímto úspěšným přestupem jej posunuly jeho zodpovědná příprava, skvělé výkony, podpora tatínka Milana Seemana, tréninkové vedení Milana Chrobáka i podpora a zázemí našeho oddílu TJ Stadion Louny. On i my věříme, že příprava v Itálii a účast v závodech tam i jinde ve světě jej může posunout dále. Budeme mu v tom držet place a nadále nás samozřejmě budou zajímat i jeho výkony,“ uvedl lounský klub.

V průběhu let, jak je v Lounech zvykem, Adam závodil i trénoval na silnici, v časovkách, na dráze i v cyklokrosu. Ve všech disciplínách dosáhl úspěšných výsledků. V lounském dresu získal Adam pět titulů mistra ČR v různých disciplínách a mnoho dalších úspěchů. O jeho dlouhodobých úspěších v rámci oddílu svědčí i to, že tradiční oddílovou soutěž v hodnocení závodníků vyhrál již 3krát po sobě v letech 2018 až 2020. Soutěž je v oddíle vyhodnocována každoročně od roku 1970. Adam by se nadále chtěl věnovat především silniční cyklistice a k tomu by měl najít v Itálii ty nejlepší podmínky pro trénink i závodění.

Adam Seeman v letech 2014 až 2016 trénoval a závodil kombinovaně – připravoval se pod vedením svého tatínka Milana Seemana v Chomutově a startoval v cyklokrosu v dresu TJ Stadion Louny. Od roku 2017 již Adam plně závodil v dresu lounského klubu a nastoupil do 37 závodů, z nichž třináctkrát vystoupl na stupně vítězů. Nejvýznamnějším výsledkem bylo 3. místo na MČR v cyklokrosu a 4. místo na MČR na 500 m v závodě na dráze. V roce 2018 přibylo závodů a Adamovi se poprvé podařilo vyhrát oddílovou soutěž. Přivedlo jej k tomu 54 závodů, kdy se ve 26 případech umístil mezi prvními třemi. Adam jako prvoročák kadet v roce 2019 opět vyhrál oddílovou soutěž, když z 48 závodů bylo 28 s pódiovým umístěním.

Ani rok 2020 poznamenaný vypuknutím pandemie nemoci COVID neukončil sérii vítězství v oddílové soutěži, kde k vítězství díky zrušení mnoha závodů stačila účast v 36 závodech a třináct umístění na stupních vítězů. O co méně bylo závodů, o to více bylo mimořádných úspěchů. Adam se stal celkovým vítězem Závodu míru nejmladších, kde vyhrál mezi 161 závodníky ze 14 zemí. Na MČR získal double, když ovládl jak individuální silniční časovku, tak silniční závod jednotlivců. Dalšími skvělými výsledky byla dvě druhá a jedno třetí místo na MČR na dráze.

Adam v loňském roce již kombinoval starty v dresu oddílu TJ Stadion Louny a v dresu Belgického Cannibal Teamu a často také v dresu reprezentace ČR. Skvělým výsledkem bylo 3. místo na silně obsazeném mezinárodním závodě Grand Prix Bohemia. Ze srpnového Závodu míru juniorů si odvezl puntíkatý dres nejlepšího vrchaře a druhé místo v závěrečné etapě. Na podzim krátce, ale nikoli neúspěšně, ještě naskočil do cyklokrosové sezóny, kterou se přes 3. místo na MČR v Jičíně rozhodl již ukončit a věnovat se jen silniční přípravě, odpočinku a studijním povinnostem.

„S Adamem odchází i jeho přes osmdesát tisíc km naježděných na kole za osm let v tréninku i na závodech od žákovských let až po jeho první juniorský rok v našem dresu a také jeho získaných pět mistrovských titulů na MČR v různých kategoriích a disciplínách. Adamovi přejeme mnoho úspěšných km i na jeho příštích závodních štacích. Pokud mu vydrží zdraví a neopustí jej i potřebná dávka štěstí, tak věříme, že jeho jméno budeme nacházet ve výsledkových listinách nejrůznějších závodů ještě dlouho. Doufáme, že i nadále nám bude stačit nejčastěji pohled na první stranu těchto listin,“ uvedl za klub Jiří Nováček.

 „Chtěl bych poděkovat všem z TJ Stadion Louny za úžasná léta. Největší dík patří mému trenérovi Milanu Chrobákovi za vše, co mě naučil, a za vše, co pro juniorskou cyklistiku dělá,“ uvedl na svém Instagramu k fotografii s trenérem Adam Seeman. Foto: archiv závodníka


Napsal(a): Jiří Nováček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video