S loukou po zimním stadionu se nic dít nebude

j.rodling 2022-03-05 12:24:10

Chomutov – Plocha po bývalém zimním stadionu bude dál ležet ladem. Nedaleko centra města tak zůstává nevyužitá louka.

Byly to před lety velkolepé plány. V roce 2012 se dokončila demolice starého zimního stadionu, „kůlny“. Hokejisté se už předtím přestěhovali do nového stadionu na Zadních Vinohradech. Na velkém uvolněném pozemku, který získala společnost Interspar, se měl vybudovat velký hypermarket stejné značky.

Ovšem záhy se ukázalo, že s výstavou marketu to nebude tak horké. Společnost Interspar se potýkala v Česku s problémy, které vyvrcholily tím, že se rakouská firma z republiky úplně stáhla. Prodejny prodala konkurentovi, který je přejmenoval na Albert. Nový vlastník se ale do chomutovského projektu nechtěl pouštět a pozemky zůstaly skupině Interspar.

Chomutováci se tak deset let dívají na nevyužitou plochu, která je oplocená. A nic zásadního s v tom asi ještě dlouho nezmění. Pozemky o výměře více než sedmi tisíc čtverečních metrů vlastní společnost Market Invest CZ, jejíž vlastníkem je nadále skupina Spar. Pozemky si ponechává, ale žádné plány do budoucna nemá. „V současnosti neplánujeme hypermarket Interspar na tomto místě. Nyní nemáme žádné konkrétní plány,“ odpověděla na dotaz Nástupu mluvčí společnosti Spar Nicole Berkmannová.

Možné využití pozemků by se nabízelo s plánovaným přesunem hlavního nádraží, o němž se hovoří dlouho. Otázkou zůstává, zda se nádraží někdy přesune a v jakém časovém horizontu. 

Napsal(a): j.rodling

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video