Žatec: Návrh na uzavření železného mostu neprošel

Hedvika Mašková 2022-03-10 09:38:00

Žatec - Druhý participativní rozpočet města Žatce je u konce. Hlasovat pro svého favorita mohli občané mezi osmi zapojenými projekty do minulého pondělí.

Celkem hlasovalo pro některý z osmi projektů 645 lidí. Hlasující mohli při vybírání návrhů každý podpořit jedním až třemi plusovými a jedním záporným bodem. Těch plusových bylo celkem uděleno 1652, záporných 429. Nejúspěšnější návrh získal 385 bodů. Podle statistiky mezi hlasujícími mírně převládaly ženy.

Konkrétní výsledky ale zatím zveřejněny nebyly. Dle harmonogramu participativního rozpočtu budou nejprve předloženy radě města ke schválení. Příslušné odbory pak schválí rozpočtové opatření. Našim novinám se však podařilo od důvěryhodného zdroje zjistit, že kontroverzní návrh na uzavření železného mostu, který mezi lidmi vzbudil největší emoce, neprošel.

O realizaci vítězných projektů bude rada města jednat v pondělí 14. března. Poté by měli být úspěšní předkladatelé dle pořadí s výsledky hlasování participativního rozpočtu vyrozuměni. Následně budou plány předloženy příslušným odborům k realizaci, která by měla proběhnout do jednoho roku od schválení.

Ačkoli nebyly oficiálně výsledky historicky druhého žateckého participativního rozpočtu zveřejněny, víme, že návrh, jehož obsahem bylo v letních měsících předat železný most přes řeku Ohře k užívání pouze cyklistům a pěším, v anketě občanů neobstál. Jednalo se o nejvíc diskutovaný návrh, proti kterému se vzedmula vlna nevole zejména u obyvatel dotčené lokality. Proti navrženému projektu byla rovněž sepsána petice.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video