Letní cvičiště čeká poslední etapa revitalizace. Přibude parkourové hřiště a betonový skatepark

Lucie Steklá 2022-04-05 12:02:29

Sedmatřicet milionů letos investuje město Louny do proměny letního cvičiště. To čeká třetí, závěrečná etapa revitalizace, která letní areál promění v moderní sportoviště a místo pro trávení volného času s dětmi. Práce mají začít ještě do konce března. „Práce by neměly provoz zbylé části areálu ovlivnit. V nejbližší době by mělo dojít k podpisu smlouvy s vybraným zhotovitelem,“ uvedla Petra Kotková, vedoucí odboru správy majetku lounské radnice. Poslední etapa se týká zadní části areálu s již nevyhovujícím hřištěm pro hokejbal, zastaralým skateparkem a starou betonovou tribunou. Stavba začala ve čtvrtek 31. března předáním staveniště. Stavbu realizuje na základě výběrového řízení firma VYSSPA Sports Technology Plzeň, doba realizace je 252 kalendářních dní a celkové náklady na realizaci této akce jsou ve výši 30.700 tis. Kč bez DPH.

Poslední část přeměny „letňáku“ má trvat osm měsíců. Náklady na realizaci této akce jsou vyčísleny na 30 milionů (bez DPH). Ve výběrovém řízení uspěla firma Vysspa Sports Technology, jež podala nejnižší cenovou nabídku. Díky částce, za kterou radnice etapu vysoutěžila, může být zrealizována celou v letošním roce a přeměna cvičiště tak dokončena.

V rámci poslední III. etapy revitalizace letního cvičiště je plánováno rozšíření areálu o další volnočasové plochy pro pohybové aktivity. „Velkou změnou bude vybudování nového betonového skateparku, dále multifunkčního hřiště na míčové hry s umělým povrchem a parkourového hřiště. Doplní se venkovních fitness prvky,“ přiblížila novou podobu arálu P. Kotková. Podle jejích slov je součástí úprav areálu rovněž odbourání stávajících betonových tribun, terénní úpravy, rozšíření zpevněných ploch, nová dešťová kanalizace, rozvody elektro pro osvětlení areálu, sadové úpravy a oplocení. „V rámci sadových úprav je plánováno založení nových trávníků, zejména v místě terénních svahů po zrušených tribunách, záhon půdopokryvných trvalek a výsadba pěti stromů,“ dodala vedoucí odboru.

Stavební práce by provoz cvičiště, které od jarních dní hojně využívají rodinami s dětmi a rekreačními sportovci, ovlivnit neměly. Letos se brány „letňáku“ otevřelo už 5. března. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video