Ukradli v Německu čtyřkolku, chytili je za hodinu

Redakce 2022-04-06 10:00:42

Chomutovsko – Pozorní svědkové v Německu si všimli, že kousek za hranicemi má české auto na vozíku naloženou čtyřkolku s německou poznávací značkou. „Na policisty se obrátil muž žijící v obci nedaleko německo-českých hranic, který si po ránu všiml dvou aut s českými značkami a mužů, kteří manipulovali s přívěsným vozíkem zapojeným za jedno z vozidel. Na vozíku se nacházela čtyřkolka s německou značkou, což muže zarazilo a zalarmoval německou policii,“ uvádí policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Mezitím vozidla odjela směrem k německo-české hranici u obce Kalek a bylo zřejmé, že podezřelí přejeli hranice a nacházejí se již na české straně. Němečtí kolegové tedy okamžitě kontaktovali české policisty. Policisté ze Společného centra česko-německé policejní a celní spolupráce Petrovice-Schwandorf ihned požádali o spolupráci při pátrání po podezřelých mužích a odcizených věcech své kolegy z příslušného obvodního oddělení Policie ČR v Jirkově a předali jim potřebné informace.

„Na jejich základě vyrazila směrem k hraničnímu přechodu v Kalku hlídka jirkovských policistů s cílem vypátrat a zadržet podezřelé. To se jim brzy podařilo. Na parkovišti v obci Mezihoří si policisté všimli vozidla s přívěsným vozíkem, na kterém byla umístěna čtyřkolka, a nacházeli se tam také tři muži,“ uvádí policejní mluvčí.

Policisté všechny podezřelé zadrželi a zajistili také všechna vozidla nacházející se na místě včetně čtyřkolky a vozíku. Od oznámení krádeže v Německu v tu chvíli uplynula teprve hodina a podezřelí se již vezli v policejních vozech na služebnu k výslechům. Z nich nakonec vyplynulo, že na krádeži se měli podílet pouze dva z nich.

Jedná se o muže ve věku 40 a 42 let z Chomutova a Jirkova s bohatou trestní minulostí a v obou případech také se soudně uloženými zákazy řízení motorových vozidel. Protože podle zjištění policistů i přes zákazy řízení oba muži ve zmíněný den řídili každý jedno vozidlo, sdělili jim jirkovští policisté podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Oba navíc zřejmě řídili pod vlivem návykových látek, provedený orientační test na drogy jim vyšel pozitivně. Starší z podezřelých je v tuto chvíli již za mřížemi, a to kvůli předchozí trestné činnosti.

Krádeží čtyřkolky a vozíku, ke které došlo v neděli v Německu, se nadále zabývají němečtí policisté. Ve spolupráci s nimi budou také majitelům vráceny odcizené věci, které čeští policisté zajistili.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video