Žatec: Pražská se zavře už v úterý, na několik měsíců

Oldřiška Hradcová 2022-04-17 17:36:27

Žatec - Řidiči v Žatci se musí připravit na dopravní omezení v ulici Pražská. Ta je obousměrně uzavřena od úterý 19. dubna. Uzavírka potrvá několik měsíců.

Dlouhodobě kritizovaný povrch silnice v ulici Pražská se konečně dočká opravy. Ještě předtím ale v ulici zrekonstruuje investor, Severočeská vodárenská společnost vodovod a kanalizaci. Kvůli výkopovým pracím bude uzavírka rozdělena do tří etap.

První etapa omezí dopravu od 19.4. do 31.7., a to v úseku od kruhového objezdu u Domova pro seniory po křižovatku Pražské a Dukelské ulice. V druhé etapě se od 1.8. do 30.11. uzavře část od křižovatky s Dukelskou ulicí po křižovatku s ulicí K.H. Máchy u hřbitova. Poslední etapa je naplánována na období od dubna do července 2023. Řidiče tak čeká několikaměsíční objízdná trasa přes okolní ulice. V ulicích, kterými povede objížďka, se také nebude smět parkovat.

Řidiči aut nad 3,5 tuny budou odkláněni přes Staňkovice, Tvršice a Zálužice. Omezení se dotknou i autobusové dopravy. Přemístěny budou zastávky „Žatec, u hřbitova“ do ulice K Perči a zastávky „Žatec, Dukelská“ budou nově v ulici Studentská.

„Po skončení prací ve druhé etapě dostane nový povrch celá šířka silnice od Domova pro seniory až po křižovatku s ulicí K.H. Máchy. Povedlo se nám domluvit, že jakmile bude vždy část prací hotová a povrch výkopu alespoň zpevněný, budou po něm moci lidé jezdit do ulic, kde bydlí,“ uvedl místostarosta Žatce Radim Laibl. Po skončení třetí etapy bude opraven i zbylý úsek po křižovatku s Bezděkovem. Tam by podle Laibla měl vzniknout nejspíš příští rok v létě i nový kruhový objezd.

Napsal(a): Oldřiška Hradcová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video