Předseda fotbalistů SK Holedeč: Chceme bavit lidi. Ale i postoupit

Redakce 2022-04-21 10:59:00

Holedeč – Od loňského roku je Jan Hanzal předsedou fotbalového klubu SK Sokol Holedeč. Má s ním velké plány, klub posílil a chce postoupit. Jak říká v našem rozhovoru, fotbal by měl bavit hráče, ale především diváky a fanoušky.

Jak dlouho jste předsedou klubu?

V lednu 2021 jsme v klubu ustanovili nový výkonný výbor s devíti členy a stal jsem se předsedou klubu. Holedeč i fotbal jsou pro mě srdcovky, a právě proto mám velký zájem, aby fotbal u nás na vesnici nezanikl, ale aby naopak vzkvétal, a spolu se všemi lidmi v klubu se o to maximálně snažíme.

Co se změnilo od vašeho nástupu do funkce?

Během loňského léta se nám podařilo získat sedm hráčů ze zaniknutého klubu v Bezděkově. To bylo velmi důležité pro náš kádr. Vzhledem k pandemii jsme v červnu pořádali první ročník memoriálu Jana Dienelta, který vedl fotbal v Holedeči po dlouhá léta a svůj memoriál si rozhodně zaslouží. V této započaté tradici máme v plánu pokračovat každý rok, druhý ročník je plánován na 25. června. Zahájili jsme provoz fanshopu pro fanoušky, prodávali jsme klubová trička a mikiny. V jarní části sezóny budeme prodávat klubové šály a postupně máme v plánu sortiment rozšiřovat. Snažíme se také být aktivní na sociálních sítích a dokumentovat v rámci možností zápasy klubu. A začali jsme také jezdit na venkovní zápasy autobusem spolu s fanoušky.

Jezdíte společně s fanoušky, to není běžné. Prý jsou skvělí, je to pravda?

Fanoušci jsou samostatná kapitola, dovolím si tvrdit, že máme nejlepší fanoušky minimálně v okrese Louny, možná i v celém Ústeckém kraji. Aktivní fandění, bubny, pyrotechnika a výjezdy autobusem společně s hráči je něco, za co jsme v klubu vážně všichni vděční a hráči si oslavy vstřelených gólů náležitě užívají. Hlavně pro ně jsme pořádali po konci podzimní části taneční zábavu v kulturním domě v Holedeči, která se bude konat také každý rok po konci podzimní fotbalové sezóny.

Jak hodnotíte podzimní část sezóny?

Kvůli covidu se fotbalová sezóna rozběhla až od podzimu 2021. SK Sokol Holedeč ukončil podzimní část na třetím místě, které bereme jako dobrý výsledek, ale po výborném začátku sezóny jsme doufali ještě v lepší umístění. Podařilo se nám začlenit nové hráče do kádru a na hřišti to bylo znát.

Působíte v klubu také jako hráč?

Od konce letošního března už opět ano. Tři roky jsem byl hráčem Nového Sedla. Ale také působím jako rozhodčí v krajských fotbalových soutěžích a s tím se hraní špatně kombinuje. Celkově odehraju málo mistrovských utkání, ale vždy když mám možnost, zápasů se účastním.

Kam byste to chtěli dotáhnout po sportovní stránce? Chcete postoupit?

Cíl na jarní část sezony je postup do okresního přeboru. Naposledy Holedeč postupoval do okresního přeboru před dvaceti lety, takže by to bylo hezké výročí. Z toho důvodu jsme posilnili kádr třemi posilami v zimní přestávce. Získali jsme bývalého ligového fotbalistu Petra Loose, další posilou se zkušenostmi z profesionálního fotbalu je Miroslav Heinc a z konkurenčních Měcholup přišel Lukáš Schejbal. V dlouhodobějších sportovních cílech je postoupit poprvé v historii do I.B třídy. Krajskou soutěž SK Sokol Holedeč ještě nikdy nehrál a chtěli bychom do tohoto bodu dojít co nejdříve.

Máte v klubu mládežnické kategorie?

Pro působení v krajských soutěží bude nutné mít mládež. Od příští sezony je v plánu rozběhnutí alespoň jedné mládežnické kategorie, začneme od těch nejmenších a finální mládežnická kategorie se bude odvíjet od věku a počtu dětí, které budou mít zájem začít s fotbalem v Holedeči.

Jaký máte osobní cíl jako předseda klubu?

Mým cílem je určitě stabilizace kádru, protože v posledních letech byla v klubu opravdu velká fluktuace hráčů. V návaznosti na to je naplňování sportovních cílů. V případě, že by se sportovní cíle nepodařilo naplnit, tak je zásadní, aby to hlavně bavilo kluky na hřišti. A zůstala nám přízeň fanoušků i v dobách, kdy se nebude tolik dařit. Fotbal je zábava pro lidi a to v Holedeči chceme především. V neposlední řadě musím ještě poděkovat sponzorům klubu a obci Holedeč, bez kterých by to prostě nešlo.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video