Začíná otužovací sezona, půjde se z pláže

Redakce 2022-10-18 15:54:15

Chomutov - „Super!“ „Krásná zpráva.“ „Už se těšíme!“ Milovníci ledových koupelí už si tu zprávu nadšeně šíří mezi sebou, my ji teď oficiálně potvrzujeme a přidáváme podrobnosti. Ano – otužování na Kamencovém jezeře bude pokračovat i letos!

Obavy z toho, zda se s otužováním v letošním roce začne, vyvolaly stavební práce u hlavního vchodu do areálu. Ty komplikují i přístup k hlavnímu molu, kde otužování vždy probíhalo. Varianta se ale našla snadno – otužilci budou vcházet do vody na druhé straně jezera. „Vyčlenili jsme k tomu první molo od otvické pláže, kde je i budka plavčíka,“ upřesňuje Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov, pod nějž Kamencové jezero spadá. Právě ve směru od Bandy bude také otevřený jediný vstup.

Otužovací akce budou probíhat třikrát v týdnu, přičemž hlavním dnem bude sobota. To bude brána areálu otevřená vždy od 8 do 12 hodin. V úterý a čtvrtek se pak bude možné do ledové vody ponořit mezi 15 a 16 hodinou. „Čas jsme museli posunout, protože se bude brzy stmívat a u malého mola není možnost nasvícení,“ vysvětluje drobnou změnu oproti loňsku ředitelka. Pro plavce bude připravené sociální zařízení i převlékací stany. Poprvé se areál otužilcům otevře v úterý 25. října a místní nadšenci už se nemohou dočkat. Zoopark s nimi na pořádání akce pravidelně spolupracuje, letos ji pořádá společně se skupinou ´Otužování Chomutov´. „Přijít mohou klidně i začátečníci, kteří chtějí otužování teprve vyzkoušet. Místní komunita jim bude ochotně nápomocná,“ zve do ledové vody také jedna z organizátorek otužování na jezeře Daniela Rotová.

Teplota vody v Kamencovém jezeře se aktuálně pohybuje okolo dvanácti stupňů Celsia, s blížící se zimou se však bude rychle snižovat až k bodu mrazu. V menších bazéncích na velkém mole letos občas i zamrzala a bylo třeba ji prosekat.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video