Prvním miminkem Ústeckého kraje je Josef

Alla Želinská 2023-01-02 20:00:00

Chlapeček Josef Darvaš je prvním novoročním miminkem Ústeckého kraje. V porodnici nemocnice Chomutov se jako první na svět v roce 2023 podíval 1. ledna ve 2:15 hodin. Josef při narození vážil 2750 gramů a měřil 49 centimetrů. Hrdou maminkou je Denisa Šrettrová z Chomutova.

Rodiče Josífka Denisa a Josef doma už mají jedno dítě – na brášku se moc těšila a doma čeká starší sestřička Stella. Stellince je 4,5 roku, v červnu jí bude 5.

Šťastná maminka Denisa přitom vůbec nečekala, že právě její dítě bude prvním miminkem roku. Termín porodu měla 19. 1. 2023. „Po přivítání Nového roku ještě v 0:45 jsem neměla žádné bolesti, nic a sledovali jsme z okna novoroční ohňostroj. Zkrátka nic nenasvědčovalo tomu, že bych měla rodit. Kolem 1:00 jsem měla první kontrakci a ve 2:15 se syn narodil. Ano, bylo to rychlý. Nestihli jsme jet ani do porodnice, ani sanitka nestihla přijet včas, jak rychle se to sehrálo, a já porodila doma v obýváku, ještě než kdokoliv ze záchranářů přijel. Hned potom jsem byla převezena do porodnice,“ vylíčila Denisa svůj překotný porod.

Přivítat první miminko kraje a poblahopřát mamince do chomutovské porodnice má přijít v úterý 3. ledna mj. hejtman Ústeckého kraje. „Zástupci kraje by měli přijít zítra kolem poledne,“ těší se mladá maminka. Malému Josefovi, který dostal jméno po tatínkovi, se daří, a i moc sluší – maminka mu již stihla vytvořit fešácký účes.

V porodnici máma se synem zůstanou ještě do středy, pak by už mohli odejít domů. Přejeme hodně štěstí a hlavně zdraví!

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video