Co na to nové vedení města. Má mít Žatec svůj vlastní společenský sál?

Hedvika Mašková 2023-02-13 12:31:00

Zda má mít Město Žatec svůj kulturní stánek, přesněji, jestli má koupit Lidový dům nebo Kulturní dům Moskva, bylo téma pro bývalé radní a zastupitele v letech 2019-2021. Město dostalo nabídku na odkup Moskvy i s vybavením za 13 a půl milionu korun, za Lidový dům chtěl jeho majitel 5,9 milionu. V únoru 2022 bylo nakonec rozhodnuto nekoupit ani jednu z uvedených nemovitostí. Lidový dům od té doby připadl do rukou jinému soukromému majiteli. Spolumajitelé Kulturního domu Moskva vytrvávají ve svém snažení budovu prodat.

Minulý čtvrtek se sešlo vedení města s majiteli Kulturního domu Moskva, kteří jej znovu nabídli k prodeji.

,,Chtěli jsme se pobavit nejen o koupi, ale také o možné spolupráci a podpoře. Město totiž podporuje organizace, které pořádají kulturní akce. Majitelé Kulturního domu Moskva nikdy město o nic nežádali, jen se řešila jeho koupě,“ sdělil starosta města Radim Laibl.

Pokud by se přeci jen město rozhodlo vlastnit svůj kulturní stánek, oslovilo by i nového majitele Lidového domu v Žatci. I v lidovém domě se totiž nachází prostor uzpůsobený k pořádání společenských a jiných akcí. Současný majitel lidový dům sice odkoupil se záměrem přebudovat nemovitost na byty, zatím tam chce ovšem provozovat kulturu.

,,Projektujeme stavbu za jiným účelem a dáváme dohromady, co tam vznikne. Prozatím zkoušíme, jak se nám společenské akce rozjedou. Předminulý víkend se v lidovém domě konal maturitní ples, na který byly skvělé ohlasy. Pokud by lidé prostory ke kulturním akcím využívali, jsem ochoten udělat rekonstrukci. Pokud by se ovšem mělo jednat o tři akce ročně, nevyplatí se mi to,“ prozradil nový majitel Lidového domu v Žatci Ladislav Kodl, který minulý rok nemovitost koupil od společnosti Rent Point žateckého podnikatele Jana Greisigera.

Foto: KD Moskva

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video