Husova ulice v Chomutově bude zavřená do léta

Redakce 2023-04-03 09:50:29

Chomutov - Chomutovská ulice Husova bude zavřená až do srpna. Opravuje se tam kanalizace, komplikace to bude třeba pro rodiče vozící děti do blízké školy.

Chomutov - Chomutovská ulice Husova bude zavřená až do srpna. Opravuje se tam kanalizace, komplikace to bude třeba pro rodiče vozící děti do blízké školy.

Zavřený je od pondělí úsek Husovy ulice mezi Blatenskou a Jiráskovou, tedy od odbočení z Blatenské u Severky po úroveň pošty v Jiráskově ulici. „Provedeme rekonstrukci dožilého vodovodu a popraskané kanalizace. Stavba je koordinována se společností GasNet, která plánuje svoji investiční akci,“ uvádí Severočeská vodárenská společnost, investor akce.

V uvedené lokalitě se nachází ocelový vodovod, který byl uveden do provozu v roce 1920. Na řadu je třicet přípojek, které vyžadují opravu. Dále se tam nachází ocelový vodovod, který byl uveden do provozu rovněž v roce 1920. Ze stejného roku, tedy více než sto let je stará i kanalizace Dle kamerové prohlídky vykazuje kanalizace praskliny, korozi, chybějící dno, posunutí spojů, deformaci, chybějící části potrubí. Z uvedených technických důvodů a s ohledem na koordinaci se společností GasNet se SVS rozhodla o provedení rekonstrukci vodovodu v celkové délce 300 metrů a kanalizace v celkové délce 47 metrů.

Rekonstruované vodovodní řady budou při rekonstrukci odstaveny a zásobování okolních nemovitostí pitnou vodou bude zajištěno provizorním povrchovým vodovodem, tzv. suchovodem. Podle smlouvy o dílo má být stavba dokončena do 24. srpna 2023.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video