V liběšickém kostele se bude konat benefiční koncert. Výtěžek bude věnován na opravu svatostánku

Redakce 2023-05-22 13:32:00

Již tento pátek se uskuteční benefiční koncert, který přispěje do sbírky na opravy kostela sv. Václava ve Velké Černoci a kostela v Liběšicích u Žatce.

,,Z koncertu vznikne videoklip s mluvenými vstupy, který bude použit na propagaci veřejné sbírky na opravy těchto památek. Opravy i tento rok probíhají, spoluúčast k dotaci na opravy je velká. Máme tedy zájem panu faráři otci Vilémovi pomoci se sehnáním požadované částky a alespoň nějakou částí přispět (výtěžek z dobrovolného vstupného). Ne vše získá z Litoměřické diecéze. Chceme také nabídnout veřejnosti prostřednictvím propagačního videa z koncertu a médií možnost do sbírky přispět. Budou připraveny také potvrzení pro možnost uplatnění svého finančního daru k přiznání k dani z příjmu. Takto jsme postupovali úspěšně i v případě oprav kostelních varhan ve Velké Černoci," sděluje Jiřina Čajková. 

pá 26.5., 19:00

Liběšice u Žatce, kostel - Varhanní koncert a sólisté: Michaela Katráková - soprán, Karel Vencour - trubka, Jiří Knotte - varhany, klavír.

Přední česká sopranistka s programem Světové perly klasické hudby a Ennio Morricone.

Zazní skladby: J.S.Bach-Preludium, B.Smetana-Vltava (Má vlast), A.Dvořák-Měsíčku na nebi (Rusalka), A.L.Webber-Pie Jesu, E.Morricone-Mission a mnohé další. Koncert se koná na podporu památek našeho regionu. Dobrovolné vstupné bude věnováno na probíhající opravy kostelů ve Velké Černoci a v Liběšicích u Žatce.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video