Chomutov už vyplatil peníze na kroužky, ještě je možné žádat

Redakce 2023-06-05 19:15:07

Chomutov – Od 1. ledna roku 2023 město Chomutov poskytuje příspěvek na volnočasové aktivity dětí od čtyř do osmnácti let. V první etapě příjmu žádostí o tyto příspěvky jich město schválilo a vyplatilo 561 v celkové výši 446 750 Kč.

Od 1. ledna až do 31. října město Chomutov poskytne příspěvek v hodnotě 800 Kč každému rodiči či opatrovníkovi dítěte, který doloží, že v roce 2023 uhradil volnočasovou aktivitu svého dítěte věku od čtyř do osmnácti let. „O tento příspěvek lze žádat pouze elektronicky a bude vyplácen bezhotovostně na účet uvedený v žádosti. V žádosti žadatel vyplní údaje o sobě, údaje o dítěti a přiloží doklad o účtu, na který chce příspěvek vyplatit a doklad o úhradě kroužkovného pro rok 2023,“ popisuje Jan Mareš, vedoucí odboru ekonomiky.

Občané naleznou žádost na grantovém portálu města na adrese: https://granty.chomutov.cz/category/volnocasove-aktivity-deti/

„Město má tímto příspěvkem za cíl podpořit aktivní trávení volného času, a to zejména sportem, volnočasovým vzděláváním či uměleckou činností dětí a mládeže,“ komentuje Mareš.

Příspěvek na volnočasové aktivity dětí a mládeže je součástí balíčku osmi opatření, kterým vedení města Chomutova chce pomoci občanům v ekonomické krizi. Mimo zmíněného příspěvku na volnočasové aktivity pro děti a mládež bylo jeho součástí i například zavedení bezplatné MHD pro seniory nad 65 let, svoz odpadu zdarma pro seniory nad 75 let či zavedení sítě jídelen, které nabízí veřejnosti obědy za dostupnou a garantovanou cenu.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video