Z křižovatky na I/13 na Kadaň bude kruhák

Redakce 2023-06-15 10:55:00

Chomutovsko – Na frekventované křižovatce na I/13 u odbočky na Kadaň vznikne kruhový objezd.

Kdo někdy vyjížděl z Kadaně na silnici 13, tu křižovatku moc dobře zná. Odbočit doprava na Chomutov se ještě dá, jet doleva na Klášterec nebo rovně do průmyslové zóny někdy trvá dost dlouho. Velký provoz často zpomalí řidiče i na několik minut. I když je křižovatka relativně přehledná, protože na obě strany je dobře vidět, auta po hlavní silnici jezdí někdy hodně rychle, takže je třeba se mít na pozoru.

Teď se situace hodně změní, na místě křižovatky vyroste kruhový objezd. „U Vernéřova na Chomutovsku na silnici I/13 plánujeme v červenci 2023 zahájit stavbu okružní křižovatky, která nahradí stávající průsečnou úrovňovou křižovatku. Přestavbou bude zajištěna větší bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ uvádí mluvčí ŘSD Ústeckého kraje Dana Zikešová.

Jeden pruh

Okružní křižovatka je navržena jako jednopruhová o vnějším průměru 46 m, se šířkou okružního pásu 4,8 m. Povrch vozovky je asfaltový, povrch prstence je betonový lemovaný na styku s vozovkou přejízdným kamenným obrubníkem a na rozhraní se zelení kamenným silničním obrubníkem. Středový ostrov bude tvořen zeminou, která bude oseta travním semenem. Výška zemního tělesa uprostřed ostrova bude 1,5 m, tak aby bylo zamezeno průhledu přes okružní křižovatku. Betonové zpevnění středového prstence je přizpůsobeno průjezdu nákladních souprav a nadrozměrnému nákladu ve směru Klášterec nad Ohří – Kadaň a průjezdu nadrozměrnému nákladu v přímém směru Klášterec nad Ohří – Chomutov. Zhotovitelem stavby za 8,6 milionu korun bude společnost Strabag. „Zprovoznění stavby plánujeme v říjnu tohoto roku,“ uvádí za ŘSD Dana Zikešová. (r)


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video