Nelu Šuterovou zastavila světová šampionka

Redakce 2023-06-26 18:15:00

Podbořanská kuželkářka skončila na Mistrovství světa před branami semifinále.

Velice úspěšná letošní sezóna kuželkářů SKK Podbořany měla v květnu ještě vyvrcholení na Mistrovství světa 2023 hráčů do 18 let, které se konalo v chorvatském Varaždinu. Mezi šesticí kvalifikovaných českých juniorek byla také podbořanská Nela Šuterová, které se v jednotlivcích umístila na 5. - 8. místě.

„Její současný úspěch opět potvrzuje, že Nela patří mezi kuželkářské největší talenty,“ komentoval výsledek předseda SKK Podbořany Kamil Srkal. Dobře ví, o čem mluví. Zná ji hlavně z tréninků a hlavně zápasů KP, neboť je také spoluhráčem Šuterové v družstvu Podbořany B, které letos vyhrálo krajský přebor dospělých. V žebříčku jednotlivců pak skončil Kamil třetí a dorostenka Nela mezi převážně dospělými muži na pátém místě!

Šuterová po nedávném zisku bronzové medaile z Mistrovství ČR 2023 byla povolána do juniorské reprezentace ČR pro šampionát v Chorvatsku. Tam postoupila do čtvrtfinále po vítězství nad Polkou Katarzynou Nowakowskou, ale v dalším sprint utkání o postup do semifinále byla lepší Maďarka Luca Horvathová, která se nakonec stala mistryní světa.

Po loňském postupu Podbořan do II. ligy, kde muži A skončili jako nováček na výborném 5. místě, letos vyhrálo družstvo B krajský přebor s právem postupu do divize. „Dařilo se také naší mládeži, zejména máme radost v začlenění talentů mezi dospělé v krajském přeboru,“ pochvaluje si zájem nejmladších předseda klubu. „Jsem rád, že k dobré reprezentaci města Podbořany přispívá náš oddíl, a hlavně že se v republice můžeme pochlubit nadějemi, které jsou příslibem do budoucna. Úspěchy Šuterové jsou toho nejlepším příkladem.“

(jak)

Promo video Mistrovství světa Chorvatsko

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video