Karatisté se setkali s japonskými instruktory

Redakce 2023-07-25 14:42:00

Prachatice, Klášterec - Gasshuku znamená „Setkat se a být spolu“. Letos v Prachaticích se zúčastnil rekordní počet karatistů. Více než 400 lidí oblečených do bílých karate-gi s různou barvou pásku si přijelo zacvičit s vynikajícími japonskými instruktory (Naka Tatsuya, 7. dan JKA, Okuma Koichiro, 7. dan JKA, Kurihara Kazuaki 6. dan JKA).

Hlavním významem je společně trénovat, rozvíjet se v karate-do, zlepšovat vnitřně sám sebe, ale také společně prožít volný čas a být s přáteli na jednom místě. Karatisté cvičili cca 11 hodin denně ve sportovní hale po skupinách, dle technické vyspělosti, po dobu 5 dnů. Třikrát denně se setkávali na trénincích pod vedením pokaždé jiného senseie.

Karate klub Kadaň a Klášterec přispěl celkem deseti karatisty. Mladšími účastníky byli malí závodníci. Procvičovali a upevňovali správné techniky, opakovali naučené postoje, ale učili se i nové kombinace. Starší a zkušenější členové se zdokonalovali v již naučených Katách a pilovali techniky do Kumite téměř na milimetry. Trenéři se zúčastnili proto, aby si upevnili správné provedení technik a získali nápady pro trénování svých svěřenců. Tréninky byly náročné, všichni se snažili cvičit naplno, i když někdy byla únava opravdu veliká.

Součástí programu byly i zkoušky na nejvyšší technické stupně. Cvičí se před komisí Kata i Kumite. Šárka Koritinová a David Vyhnálek získali 1. kyu.

Předposlední večer se pro všechny účastníky konala Sayonara párty, což je společenský večer spojený se slavnostním předáním dárkových předmětů instruktorům. Je to možnost se setkat se sensei i trochu jinak, než jen na tatami. Popovídat si nejen o karate, připít na zdraví a zatančit si.

Karate JKA je bojové umění zaměřené na obranu beze zbraní. Je to sport plný soustředění, rychlosti i přesnosti. 


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video