Americký týden v Lounech. Hry, poznávací výlety i sázení stromu přátelství s Apoštolskou církví Louny

Redakce 2023-08-13 19:44:17

Louny – Akce s názvem Americký týden proběhly v minulých dnech v Lounech. ,,Program byl zaměřený především pro děti, ale stranou nezůstali ani rodiče, pro které byl připraven středeční program pro muže a pro ženy, sobotní odpoledne pro celou rodinu a také nedělní bohoslužba,“ řekl Pavel Vitvar, pastor Apoštolské církve Louny. Na realizaci programu Amerického týdne se podílel tým z jižní Kalifornie pod vedením Wolfganga Schwedera a jeho manželky. Celkem sedm lidí společně s místním společenstvím Apoštolské církve realizovali program ,,Amerického týdne“.


Americký týden začal v již v sobotu, kdy společně s Američany rozdávali členové místní církve pozvánky na program v centru města. Poté se pře-sunuli na vrch Stříbrník, kde se nejprve kochali výhledem na město z rozhledny, pojídali zdejší výborné utopence a společně se modlili za město a za celou akci. V neděli se americký tým představil na české i ukrajinské bohoslužbě, kdy sloužil slovem vedoucí týmu p. Schweder. ,,V pondělí dopoledne byla naplánována praktická pomoc městu a proto jsme se v deset hodin sešli společně s americkým týmem na začátku inundačního mostu do Dobroměřic a vydali se sbírat odpadky v okolí mostu. Odpoledne jsme navštívili lounského starostu. Nejprve jsme si prohlédli historickou budovu radnice s fundovaným výkladem Evy Bitnerové a potom nás vlídně přijal starosta Milan Rychtařík. Vedoucí amerického týmu předal starostovi písemný pozdrav od radních z jejich domovského města Yucaipa a také drobné dárky. Proběhla přátelská diskuze a potom jsme se společně se starostou přesunuli auty do Parku Riegrovy sady. Zde jsme slavnostně zasadili strom přátelství,“ přiblížil program Pavel Vitvar. Park se nachází přímo naproti budově Apoštolské církve, tak budou mít strom stále na očích.

Úterý bylo věnováno programu pro děti. Po soutěžích a hrách v parku se děti přesunuly do budovy Apoštolské církve, kde probíhal další program - občerstvení, písně a příběh na téma: ,,Obdivuhodně jsem stvořen“. Nechybělo vyrábění – mladší děti lepily srdce z papíru a starší děti vyráběly ptačí budku. Stejné programy pro děti probíhaly potom každý den až do pátku. Kromě toho ve středu proběhl pro-gram pro ženy a pro muže. Téma bylo: ,,Jak opravit svůj život a své vztahy. Bylo připravené pohoštění a drobné dárečky pro účastníky. Ženy mohly vyslechnout přednášku ženy jménem Kristie, která žila svého času na ulici. Vyprávěla svůj životní příběh, jak se s Boží pomocí z této situace dostala, takže nyní žije normální život a sama pomáhá těm, kteří jsou v nouzi. Muži slyšeli přednášku muže jménem Ron, který vyprávěl o svém dětství, o nepřítomném otci a jak jeden den změnil všechno. Ve středu dopoledne účastníci navštívili Galerii Benedikta Rejta. ,,V sobotu jsme měli slavností odpoledne se skákacím hradem, hudebním vystoupením v parku a soutěžemi. Děti také dostaly odměny za celotýdenní aktivitu. Nakonec se promítal v budově církve film Bůh skutečně existuje. Bylo to krásné završení celého týdne. Dokonce ve dvě hodiny, kdy program začínal, přestalo pršel a vysvitlo slunce. Boží milost nám byla nakloněna. Na nedělní bohoslužbě jsme se slavnostně rozloučili s americkým týmem a předali jsme jim drobné dárky, jako vzpomínku na Louny. Každý z týmu také několika slovy zhodnotil uplynulý týden. Byly to dojemné chvíle,“ dodal pastor Apoštolské církve Louny. (pav)


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video