Zlatý hattrick Stanislava Kadlece

Redakce 2023-08-12 06:46:00

Velkého úspěchu dosáhl v závěru školního roku žák Základní školy Postoloprty Stanislav Kadlec spolu se svým učitelem Zdeňkem Kohoutem v ústředním kole soutěže EKN (elektronické klávesové nástroje) v Praze. Stal se totiž vítězem ve své IX. kategorii a završuje nevídaný hattrick prvních cen v soutěžích EKN MŠMT.


Stanislav získal hlavní cenu v IX. kategorii v ústředním kole soutěže EKN (elektronické klávesové nástroje) pořádaném Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy. Tímto úspěchem dosáhl nevídaného hattricku prvních cen v historii této soutěže.

Vše začalo v roce 2016 ve Františkových Lázních, kdy si poprvé odvezl první cenu v I. kategorii. Za tři roky v roce 2019 v Kroměříži potvrdil své kvality a zvítězil ve IV. kategorii. V letošním roce se opět dostal přes vítězství v okresním a krajském kole soutěže až mezi nejlepší hráče na klávesové nástroje v ČR. V těžké konkurenci zaujal odbornou porotu a pro ZUŠ Postoloprty přiváží potřetí nejcennější trofej. Jeho učitel Zdeněk Kohout komentuje tento mimořádný úspěch: ,,Letos se do ústředního kola soutěže EKN dostalo 94 soutěžících, což svědčí o velké konkurenci a zájmu žáků porovnávat své hudební dovednosti mezi sebou. V historii soutěže EKN pod hlavičkou MŠMT se od roku 2013 jen třem nejlepším z nich podařilo získat tři první ceny v různých ročnících po sobě a z toho pouze Standa si k tomu přidává dvakrát vítězství ve své kategorii, což se dosud nikomu nepodařilo. Lze říci, že je to nejúspěšnější hráč na klávesy a rozhodně patří mezi špičku v České republice. Standa má úžasnou vlastnost - schopnost v důležitý moment soustředit všechny své síly a podat špičkový výkon. Na to musí mít člověk talent. Nejde pouze o dřinu, která tomu předchází. Musí tam být touha vítězit a dovednost se koncentrovat. Potom člověk nedělá chyby a zužitkuje veškerou přípravu. A tentokrát jí bylo opravdu hodně. Standa v ústředním kole podal svůj nejlepší výkon a vítězství si zaslouží. Nutno podotknout, že úspěchu bylo možné dosáhnout i díky obětavé podpoře jeho rodičů. Standa pravidelně dojíždí do ZUŠ Postoloprty ze Žatce, což není jednoduché. Ale jeho rodiče ho v zájmu o hudbu podporují a pomáhají mu realizovat se. A já jsem za takovou podporu vděčný.“

,,My jen dodáváme, že diplom si odvezl i pan učitel za pedagogické vedení a vlastní skladbu, kterou pro Standu napsal. Moc gratulujeme za výbornou reprezentaci naší školy. Všechny skladby, se kterými Standa soutěžil, je možné najít na letošním CD ZUŠ Postoloprty,“ dodalo vedení postoloprtské ZUŠky. (zus)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video