Střední školy dostanou IT vybavení

2023-08-23 08:00:00

Chomutovsko - Ústecký kraj byl dvakrát úspěšný při podání žádosti o podporu a získal dotaci ve výši 85,5 milionu korun na vybavení středních škol.

Kraj uspěl se dvěma projekty. „Cílem projektu je zlepšení vzdělávací infrastruktury na středních školách v Ústeckém kraji. Dojde k zásadnímu zkvalitnění vnitřní konektivity (síťové infrastruktury) na páteřních školách Ústeckého kraje. Realizací bude naplněn současný standard pro konektivitu škol. Zvýší se odolnost školy vůči aktuálním negativním hrozbám a dojde k výraznému pokroku v oblasti inkluze a digitálního zázemí pro výuku. Předmětem projektu je kompletní obnova digitálního vybavení, pořízení zejména serverů, diskových polí, agregačních a přístupových switschů, wifi přístupových bodů, firewallů, strukturované kabeláže a obslužného softwaru, dále instalačních, konfiguračních a projekčních prací. Díky těmto novým technologiím dojde k zefektivnění a zkvalitnění výuky, k rozvoji inovativních metod a forem vzdělávání,“ upřesnil cíle projektu Michal Kučera, radní Ústeckého kraje. Obnova digitálního vybavení se týká i dvou chomutovských škol, konkrétně střední školy ESOZ Na Průhoně a školy SŠTGA se sídlem na Pražské. Do obou škol by mělo jít téměř 100 milionů.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video