Starostka Čeradic rezignovala. Ve funkci ji nahradí Klára Štěpánová

Hedvika Mašková 2023-08-28 12:47:00

Na starosty malých, ale i větších obcí, připadá každoročně stovka povinností. Kvůli přebujelé byrokracii ani nestíhají řešit problémy občanů. Práce starosty je časově náročná a ubývá lidí, kteří ji chtějí dělat. V Čeradicích ve funkci starostky končí po třinácti letech i Vladimíra Chybová. Důvodem je dle jejích slov psychická vyčerpanost.

,,Ukončit funkci jsem chtěla už v loňském roce při podzimních komunálních volbách. Dala jsem na vědomí zastupitelům, že mám nástupkyni, která chce do této pozice nastoupit, a tak jsem ji zařadila na druhé místo kandidátní listiny, jenže to nevyšlo. Nedostala se, ačkoli měla podstatně vyšší počet hlasů než opoziční zastupitelé,” vysvětlila Vladimíra Chybová, která byla ve funkci starostky Čeradic od roku 2010, a doplnila: ,,Letos v květnu se však rozhodl jeden ze zastupitelů odstoupit z funkce, a tak se uvolnil mandát. Paní Klára Štěpánová se tímto dostala do zastupitelstva a já ji znovu oslovila, jestli má zájem být starostkou. Na červnovém zastupitelstvu byla navržena a schválena všemi hlasy. Já podala k 31. srpnu rezignaci a ona bude od 1. září starostkou naší obce.”

Za dobu působení V. Chybové ve funkci starostky se v Čeradicích a spádových obcích udělalo spoustu práce a započalo několik zajímavých projektů, od opravy památek, komunikací, vybudování sběrného místa, zázemí pro občany na fotbalovém hřišti a tak dále. Starostka by ráda, aby se rovněž pokračovalo v již rozjednaných projektech, jako jsou cyklotrasy, rekonstrukce bývalé školy, kabelizace, nové multifunkční hřiště a restaurování vnitřních prostor kaple v Kličíně.

,,Chtěla bych poděkovat všem občanům-voličům a zastupitelům, se kterými byla spolupráce po celé období výborná, a to říkám zcela upřímně, i když došlo občas k výměně názorů. Poděkování patří také zaměstnancům úřadu a technického vybavení,” nešetří děkovnými slovy Vladimíra Chybová a závěrem dodává: ,,Já osobně jsem se spoustu věcí touto funkcí naučila. Byla to velká zkušenost, kterou mohu, když o to bude zájem, předat nástupkyni ve funkci. Nově zvolené starostce chci především popřát pevné nervy, chuť do práce a chladnou hlavu. Chce to hlavně komunikovat s občany, protože v dnešní době si většina lidí umí jen stěžovat a kritizovat, ale přijít a říci: ,,hele, starostko, takhle ne, já mám jiný nápad a pomůžu ti”, to umí opravdu jen málokdo.” 

Foto: ceradice.cz

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video