Strkovice – obec příkladem pro všechny ostatní

Redakce 2023-09-10 15:33:00

Strkovice - Naše město má dvanáct spádových obcí. Obec dělají lidé tam žijící. Město může v obci udělat nový chodník, dětské hřiště, veřejné osvětlení, ale zajistit dobré vztahy mezi lidmi, sousedy, to opravdu nesvede.


Moc se nám líbí soužití obyvatel v obci Strkovice. Nejen, že se pravidelně scházejí a pořádají různé akce pro děti i posezení pro občany, ale oni si také sami udržují veřejné prostranství pravidelným sekáním. Starají se i o místní kapli svaté Anny. Když byla kaple koncem července v roce 2019 požehnána otcem Vilémem, nebyla uvnitř moc vyzdobena. Navštívíte-li ji dnes, uvidíte novou sochu, křížek, obrázky a další drobné sakrální předměty. Je vidět, že kaple přirostla místním k srdci. Několik rodin se složilo a za vlastní peníze vše pořídilo.

Také okolí kaple, ale i téměř veškerá veřejná zeleň jsou pečlivě udržovány. Místní rodiny si přerostlou trávu - a nejen před svým domem - posekají samy. Dokonce vysázejí květiny, nízké keře a zalévají je. Je vidět, že mají svou vesničku rádi.

Celý osadní výbor obce Strkovice, který se opravdu velmi dobře stará, aby se lidem ve Strkovicích žilo co nejlépe. Osad-ní výbor tvoří pánové Vlastimil Florian, Gabriel Lajszner a Ladislav Pleyer. (jf)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video