Den otevřených dveří u žateckých dobrovolných hasičů

Hedvika Mašková 2023-09-26 10:30:00

Již pátý ročník dne otevřených dveří uspořádal předminulou sobotu v areálu nemocnice Sbor dobrovolných hasičů Žatec. Návštěvníci si mohli prohlédnout techniku, zázemí, ale také vybavení jednotky. Speciálně pro děti byly připraveny soutěže s hasičskou tématikou. Všichni měli možnost nechat se prozkoušet během preventivně výchovné činnosti. Za správné odpovědi a úspěšné absolvování soutěží pak byly děti odměněny sladkostmi nebo magnetkami, hasičským pexesem, pastelkami a dalšími cenami.

,,Návštěvníci měli možnost vidět velké spektrum vybavení. Nechyběla statická ukázka hasičské a záchranářské techniky. Nejnovějším přírůstkem mimo prvovýjedové Scanie, která již rok slouží s imatrikulací města Žatec, byla čtyřkolka SEGWAY s přívěsem,” sdělil žatecký dobrovolný hasič Petr Šutera.

Den otevřených dveří organizuje sbor pravidelně. Nicméně příští rok chystá novinku. ,,V příštím roce plánujeme rodinné odpoledne u řeky, kde bychom předvedli i několik akcí na vodě a podobně,” potvrdil Petr Šutera, který dodal, že nic by se nemohlo uskutečnit díky velké podpoře Města Žatec.

Svými akcemi se chtějí dobrovolní hasiči dostat do povědomí lidí, jelikož jejich řady stále řídnou. Aktuálně čítá jednotka 21 hasičů a nadále hledá přírůstky do svých řad. Zájemci je mohou kontaktovat na facebookových stránkách HASIČI ŽATEC.   

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video