Felix Slováček Jr. a jeho saxofon opět na Žatecku

Redakce 2023-09-30 00:46:33

Nedaleko Žatce se v kostele sv.Václava ve Velké Černoci tuto sobotu 30.9. koná od 14:00 h koncert našeho předního saxofonisty a vynikajícího hudebníka Felixe Slováčka Jr. Již přede dvěma roky měl Felix Slováček Jr. a jeho kolega klavírista Jiří Knotte velký úspěch zde v Žatci při svém koncertu v sále žatecké radnice.

 Nyní opět přijíždí do našich končin a opět s mimořádným a pestrým programem. Zazní především oblíbené filmové a muzikálové melodie, ale i několik nejznámějších klasických skladeb od českých hudebních velikánů B.Smetany a A.Dvořáka. Svou brilantní hrou na soprán saxofon nás Felix Jr. potěší skladbami jako jsou Píseň slavíka, Krev toulavá (Cirkus Humberto), Love Story, Amorada, Tajuplný ostrov, Zdivočelá země, Tenkrát na Západě a mnohými dalšími. Uslyšíme také na klavír Smetanovu Vltavu z cyklu Má vlast, na varhany na úvod koncertu Svatováclavský chorál - hymnus k poctě památky knížete Václava, patrona české země a významné osobnosti naší historie. Zazní také nádherné Dvořákovo Largo z Novosvětské symfonie a další krásné skladby. Prostě kdo přijede v sobotu 30.9. ve 14h na koncert Felixe Jr. a Jiřího Knotte v kostele ve Velké Černoci, bude jistě potěšen tóny krásné hudby, výjimečnou chrámovou atmosférou a současně může podpořit dobrovolným vstupným funkčnost a opravy této jedné z největších barokních památek v okolí. Opět se můžeme těšit, jak se rozezní tamější zrestaurované kostelní varhany, hudebníci nám předají to nejlepší ze svého umění - a hudba naplní naši mysl i srdce a povznese nás do čarokrásných dimenzí.

Foto: archiv F.Sováček Jr.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video