Značkou Regionální potravina Ústeckého kraje se pyšní Koštický jeřabinový likér i Onďasův rohlík

Redakce 2023-10-15 06:18:00

Ústecký kraj - Ocenění značkou Regionální potravina obdrželo na 47. ročníku výstavy Zahrada Čech v Litoměřicích devět lokálních producentů Ústeckého kraje. Předávání cen se účastnili ministr zemědělství Marek Výborný, regionální ředitel SZIF Karel Sekáč a hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.


Mezi vítězi soutěže Regionální potravina jsou Martin Honza za tvaroh, Zdeněk Hampl za bio kefír, Family Bakery za Mrkváč a Petr Psota za Cibulovou pochoutku z Lužických hor. V kategorii alkoholických a neal-koholických nápojů uspěl Koštický jeřabinový likér Vratislava Nováka. V Ústeckém kraji letos soutěžilo 229 produktů od 52 výrobců.

,,Ocenění a výhry si moc vážíme. Regionální potravina je pro nás značkou kvality, která potvrzuje, že to, co děláme a jak to děláme, dává smysl. Jakmile tedy zákazník vidí označený produkt, ví, že dostává to nejlepší od lokálních malých podnikatelů. Díky ocenění se tak dokážeme odlišit od konkurence,“ uvedla Jana Fišerová majitelka cukrářské výrobny Family Bakery, několikanásobná držitelka ocenění Regionální potravina.

Soutěž Regionální potravina probíhá ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. O značku Regionální potravina mohou soutěžit producenti zemědělských a potravinářských výrobků, kteří mají nejvýše 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek pak získává právo užívat značku Regionální potravina zdarma po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku ad-ministruje. Jedním z nejviditelnějších marketingových nástrojů je podpora značky v médiích. Například v pořadech: Kluci v akci, Pečení na neděli či Herbář. Pravidelně se značkou Regionální potravina můžete setkat v časopisech Apetit, Gurmet, Forbes a na významných akcích jako jsou dožínky na Letné, vinobraní na Pražském hradě a Země živitelka. (red)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video