Na Jihu vyroste třicet garáží. Zájemci o koupi se mohou hlásit už nyní

Hedvika Mašková 2023-10-11 16:45:00

Zaparkovat na žateckém jižním sídlišti, obzvlášť v některé denní doby, je pro mnohé tamější občany velký problém. Pro náročnější majitele nových drahých vozidel, kteří chtějí svá auta ochránit před nepřízní počasí, pak v lokalitě zcela chybí moderní garážová stání. To však nebude trvat dlouho. Na jaře se v ulici Pekárenská, v bezprostřední blízkosti automyčky, vybudují tři desítky nových prostorných garáží s elektrickými vraty a kamerovým systémem.

,,Občanům sídliště Jih nabídneme šest prémiových garáží o výměře 22 m2 a 24 standardních o výměře 18 m2. Pohodlně se do nich vejde například Škoda Superb a zároveň zůstane v garáži dostatek úložného prostoru,“ sděluje jeden z investorů Patrik Koutník a doplňuje, že v tuto chvíli již probíhají předrezervace: ,,Zájemci se mohou obracet na mail garazovykomplexjih@email.cz nebo na telefonní číslo 739 237 575. Po získání stavebního povolení si zájemci budou moci garáž koupit. Předpokládáme, že k tomu dojde na konci tohoto roku. Do oficiálního prodeje půjde pouze 24 garáží, šest z nich už zná své majitele.“

Celý garážový komplex bude rovněž zabezpečen kamerovým systémem. Pomocí kamery přes aplikaci v mobilu bude navíc možné garážová stání sledovat 24 hodin denně, sedm dní v týdnu.

,,Každá garáž bude mít svůj vlastní elektroměr a jelikož chceme majitelům zajistit co největší komfort, rozhodli jsme se, že každá garáž bude mít elektrická sekční vrata. Jednoduše nový majitel zmáčkne ovladač a vrata se mu otevřou. Nebude muset mrznout venku a složitě garáž otevírat,“ popisuje další výhody druhý z investorů Jiří Vrána.

V současnosti se staré garáže na Červeném hrádku v Žatci nabízejí za necelých 600 tisíc korun. Investoři počítají, že by ceny za nové garáže startovaly na 630 tisících. Přesnou cenu však zveřejní po kalkulaci stavební firmy, která bude jejich stavbu provádět.

Investoři, kteří jsou rodilými Žatečany, doufají v to, že nově vybudovaným garážovým komplexem alespoň částečně problém s parkováním v dotčené lokalitě vyřeší.

,,Pokud bydlíte v paneláku, nemáte téměř šanci zaparkovat přímo před svým domem. Lidé parkují na veřejné zeleni, na žlutých čárách, a dostávají pokuty od městské policie. Auta mají poškrábané, občas do nich jiný řidič „ťukne“. Je to dlouhodobý problém,“ upozorňuje Patrik Koutník a na závěr dodává, že garážových stání je obecně v Žatci velký nedostatek: ,,Zkusili jsme si koupit garáž na jihu. Je to téměř nemožné. V celém Žatci se aktuálně prodává pouze pět garáží. Na sociálních sítích každou chvíli někdo hledá ke koupi nebo k pronájmu garáž na jižním sídlišti. Bohužel však není žádná nabídka. Jsme proto velice rádi, že se nám povedlo získat pozemek v této zatížené lokalitě, a lidé tak mojí příležitost pořídit si svou vlastní garáž. Poslední garážová stání se zde stavěla před třiceti lety. My postavíme garáže, které budou ještě mnoho let chránit vaše vozidla. Navíc v dnešní době si lidé nekupují garáže pouze pro auto, ale také jako dílnu, sklad nebo jako investici a v neposlední řadě je to spolehlivá ochrana před inflací.“

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video