Senátor Přemysl Rabas: Láska je na houby

Redakce 2023-10-12 17:47:00

Mám na mysli kolegu ze senátorského klubu SEN 21 Václava Lásku, vášnivého mykologa a taky autora knižní houbové kuchařky. Václavovo povídání o kačenkách českých a jiných pochutinách si přijďte poslechnout v pátek třináctého října do mé chomutovské senátorské kanceláře ve třetím patře domu Labuť. A v sobotu se můžete se mnou a hlavně tedy s Láskou, který je na houby, vydat na mykologický průzkum krušnohorských lesů – potkáme se v devět na autobusové zastávce v Kalku.

Obě akce mohou být i skvělou příležitostí popovídat si nejen o houbách. Před mého už drahně letitého otce někdo nedávno položil tištěný plátek šířený místní veksláckou selankou. Zase totiž psali o mně. Samozřejmě nesmysly, že prý nechodím do Senátu. Tátovi jsem vysvětlil, jak si anonymní redaktor záměrně pohrál s čísly a přitom jsem došel k tomu, že i k vám, lidem z mého senátního obvodu, bych měl ještě častěji promlouvat osobně. Nebudu se s místními politickými kšeftaři, kterým jsem opět na obtíž, pouštět do debat na sítích. Vlastně ani jinde.

Ale s vámi si rád popovídám, ať už o nadcházejícím víkendu nebo při jiné akci v mé senátorské kanceláři. Rád dorazím za vámi, třeba do vaší oblíbené hospody, kavárny nebo na jiné veřejné místo. Stačí mi dát vědět.

Začít ale můžeme přeci jen přes internet. S ústeckým senátorem Martinem Krskem jsme právě spustili web www.echhtregion.cz. Připravujeme totiž zákony a další změny, aby stát konečně začal cíleně podporovat chudší regiony, jako je ten náš. Žádná z porevolučních vlád, snad s výjimkou Pithartovy, totiž nepřiměla ministerstva k uplatňování politiky srovnávání regionálních rozdílů. Moc by nám s Martinem pomohlo, kdybyste nám právě přes web echtregion.cz a později třeba osobně dali vědět, co by podle vás pomohlo postavit severozápad Čech pevně na nohy. V krátkém formuláři můžete i rovnou zanechat vzkaz, že si o tom všem chcete promluvit osobně, ozvu se.

Těším se na vaše podněty i na podzimní a zimní setkávání. A ještě pro jistotu - pokud vás zaujaly páteční a sobotní houbové akce, potvrďte raději svou účast zprávou na telefonní číslo 739 320 640, nebo e-mailem na mk@premyslrabas.cz.

Napsal(a): (pi)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video