Zaměstnavatel desetiletí. Cenu převzala podnikatelka ze Žatce

Hedvika Mašková 2023-11-03 10:00:00

Lidé, kteří prošli dětským domovem, mají na svém startu do života obvykle řadu překážek. Jednou z nich je rovněž problém s uplatněním se na trhu práce. Naštěstí jsou tu zaměstnavatelé, kteří se na lidi bez zázemí vlastní rodiny dívají bez předsudků. Jednou z nich je Ladislava Paterová z Caffe Vin Žatec, která za svou záslužnou činnost obdržela celonárodního ocenění neziskové společnosti yourchance Bílá vrána desetiletí.

Ladislava Paterová ve své žatecké kavárně téměř od počátku vždy zaměstnávala lidi z dětského domova. ,,Když jsem přijala první zaměstnankyni, ani jsem netušila, že pochází z dětského domova. Byla spolehlivá, osvědčila se a nebyl s ní jediný problém. Zaměstnala jsem proto další,” vzpomíná podnikatelka a doplňuje: ,,Zároveň jsem několikrát přijala na sezónní brigádu do stánku se zmrzlinou, která ke kavárně přísluší, mladé lidi z dětského domova. Také vždy s naprostou oboustrannou spokojeností.”

Podle jejích slov je významná zejména morální podpora. Pokud dítě z dětského domova najde ve svém zaměstnavateli někoho, kdo je schopen poskytnout radu, provést začátkem, ukázat, jak funguje běžný život, má velkou šanci na úspěšnou integraci.

Desátý ročník celonárodního ocenění Bílá vrána, pořádaný obecně prospěšnou společností yourchance, proběhl předminulé úterý v majestátních prostorech Rezidence primátora hlavního města Prahy pod záštitou primátora hlavního města Prahy, Bohuslava Svobody. Tradiční kategorie byly tentokrát doplněny o Bílé vrány desetiletí. Porotci vybírali z vítězů předchozích ročníků v daných kategoriích. Ladislava Paterová ze Žatce byla jako podnikatel bez předsudků a s ochotou zaměstnávat mladé lidi, kteří prošli ústavní výchovou, oceněna již v roce 2015.

Za svou pomoc znevýhodněným mladým lidem převzala žatecká podnikatelka cenu v podobě křišťálových skleniček s českým granátem, který věnovala společnost Granát Turnov.      

Společná fotografie oceněných v kategorii Bílá vrána 2023. Ladislava Paterová (na fotografii úplně vlevo), provozovatelka žatecké kavárny Caffe Vin, převzala cenu v Kategorie Bílá vrána desetiletí – Zaměstnavatel. Foto: yourchance

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video