Ředitelem Povodí Ohře bude Jan Svejkovský

Redakce 2023-10-30 10:19:25

Chomutov - Jan Svejkovský, který v minulosti působil jako technický ředitel nebo vedoucí odboru komunikace a bezpečnosti Povodí Ohře, se stal vítězem výběrového řízení na pozici generálního ředitele tohoto podniku. Do konkurzu se přihlásilo sedm kandidátů.

„Jsem přesvědčen, že nově jmenovaný generální ředitel má odborné i manažerské předpoklady a dobrou schopnost komunikovat se zaměstnanci, experty z oboru i municipalitami a veřejností. Jeho výhodou je znalost podniku, ve kterém léta pracuje. Jeho úkolem bude personální stabilizace podniku. Stejně tak od něj očekávám profesionalitu, s níž se mu povede uskutečnit řadu projektů, a to i v souvislosti s reakcí na klimatické změny či revitalizaci krajiny v rámci povodí,“ řekl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL).

Jan Svejkovský vyhrál výběrové řízení na pozici generálního ředitele Povodí Ohře, do něhož se přihlásilo celkem 7 kandidátů. Jmenován do funkce bude ve středu 1. listopadu v Chomutově. 

„Chci, aby podnik pod mým vedením byl efektivní, proto plánuji logicky a odborně seskupit agendy. Velkým úkolem bude také personální stabilizace podniku a sestavení dlouhodobě udržitelného rozpočtu. Za důležité považuji sociální dialog a aby činnosti podniku byly konzistentní. To se ostatně od takto velkého podniku, kterým Povodí Ohře je, očekává,“ uvedl Jan Svejkovský.

Jan Svejkovský (50 let) vystudoval České vysoké učení technické v Praze, fakultu stavební, Obor vodní hospodářství a vodní stavby. V Povodí Ohře, kde začal pracovat v roce 1997, prošel různými pozicemi.

Povodí Ohře se stará o území s rozlohou téměř 10 000 km2 v hydrologickém povodí Ohře a v dalších vymezených hydrologických povodích. Podnik zde spravuje vodní toky, umělé kanály, přivaděče, velké vodní nádrže, ostatní vodní nádrže, jezy a malé vodní elektrárny. Působí na území 5 krajů a 33 obcí s rozšířenou působností. Správa povodí je rozdělena mezi tři závody se sídly v Chomutově, Karlových Varech a Terezíně. Povodí Ohře, státní podnik, vznikl k 1. lednu 2001 na základě zákona o povodích. Jeho zakladatelem je Ministerstvo zemědělství.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video