Kvůli úpravě zabezpečovacího zařízení budou vlaky houkat

Redakce 2023-11-09 12:52:00

Louny - Zvýšenou hlukovou zátěž budou muset strpět občané Loun ve dnech 11. až 19. prosince. Důvodem budou úpravy zabezpečovacího zařízení, které bude provádět Správa železnic. Vlaky budou před železničním přejezdem v ul. Rakovnická a Poděbradova opakovaně houkat a projíždět rychlostí 10km/h.


,,Kvůli dopravním omezením, která museli obyvatelé Loun v tomto roce strpět, se vedení města se Správou železnic domluvilo na kompromisní variantě, a to zachování provozu na železnici i po silnici se zavedením omezení a bezpečnostních opatření. Před železniční přejezd se umístí dopravní značky ,,Pozor, zabezpečovací zařízení vypnuto z činnosti“ a ,,Stůj, dej přednost v jízdě“. Rychlosti vlaků se v místě přejezdu omezí na 10 km/h a vlaky budou opakovaně houkat,“ informuje mluvčí radnice Marcel Mihalik.

Bezpečnost na obou železničních přejezdech se dala zajistit třemi způsoby: buď úplným uzavřením pro auta i chodce, zachování provozu na železnici i po silnici se zavedením omezení a bezpečnostních opatření, nebo vyloučení železniční dopravy a její nahrazení autobusy.

Úprava se dělá pro zvýšení propustnosti trati, neboť v současnosti může v tomto traťovém úseku jet pouze jeden vlak. Teprve poté, co obslouží mezilehlé zastávky Louny město a Louny střed a přijede do další stanice, může vyjet jiný vlak. Kapacita už ale dopravcům nestačí. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video