Ve věci utonulých dětí padlo obvinění

2023-11-16 12:51:00

V uplynulých dnech sdělil policejní komisař obvinění z trestného činu usmrcení z nedbalosti osobě, která měla dohlížet na dva nezletilé, kteří utonuli v srpnu na koupališti Kluček u Liběšic na Žatecku. Tragédie se odehrála 22. srpna, kdy bylo nejprve oznámeno ztracení dvou nezletilých. Následně byli oba nalezeni utonulí na dně této vodní nádrže, která slouží jako koupaliště.

„Ve věci utonulých nezletilých bylo sděleno obvinění osobě, která měla na děti dohlížet, a to konkrétně ze zločinu usmrcení z nedbalosti. Za tento skutek hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až šest let,“ sdělila policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

V nádrži v Klučku utonuli dva sourozenci. Jednalo se o bratry ve věku přibližně 7 a 10 let. Nebyli místní. K vodě se měli vydat v doprovodu jejich tety s kamarádkami. Policie obdržela oznámení o pohřešovaných dětech, později se našla v nádrži jejich těla. Na místě byl vrtulník i sanitka rychlé záchranné služby. Chlapcům ale už nebylo pomoci. Hochy hledali nejprve na souši, v přilehlém lese, až později našli jejich těla ve vodě. Nejprve ,,nahmatali” na dně nádrže tělo jednoho z bratrů, druhého asi až po hodině hledání.

Vodní nádrž, která slouží hasičům a je v majetku obce Liběšice, je v létě využívaná jako koupaliště s koupáním na vlastní nebezpečí. Po tragické události byla okamžitě uzavřena. Nájemce areálu se kvůli ní rozhodl předčasně ukončit sezónu.                              

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video