Pečovatelka okradla seniora o 25 tisíc

Redakce 2023-11-14 13:54:31

Chomutov - Jako hyena se podle zjištění policistů zachovala 39letá žena z Chomutova. Ta podle všeho odcizila peníze v bytě, kam na základě dohody s majitelkou docházela pečovat o jejího 89letého otce odkázaného na pomoc dcery a v její nepřítomnosti také pečovatelek.

Poté, co práci pečovatelky oficiálně ukončila, dohodla se s majitelkou bytu na sídlišti Březenecká, že si ponechá klíče pro případ, kdy bude ještě majitelka chtít její služby využít, například o víkendech. Dotyčná však této skutečnosti zneužila a do bytu se opakovaně bez vědomí jeho majitelky vydala za jiným účelem než pečovat o seniora.

V brzkých ranních hodinách, kdy majitelka již byla v práci a senior zřejmě ještě spal, si byt pomocí svěřených klíčů odemkla a uvnitř pak měla z různých míst odcizit finanční hotovost v celkové výši 25 tisíc korun. Když to poprvé vyšlo, zkusila to za pár dní znovu. Brzy ráno se opět pokoušela pomocí stejných klíčů do bytu dostat.

Tentokrát bez úspěchu, majitelka totiž po zjištění krádeže nechala vyměnit zámek vstupních dveří. Žena tedy odešla z nepořízenou a navíc si svým jednáním zadělala na nemalý problém. Poté, co policisté její počínání a další okolnosti důkladně prověřili, vyšetřovatel ji obvinil ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Obviněné, která je navíc kvůli dřívější krádeži „v podmínce“, hrozí u soudu až tříleté odnětí svobody. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video