Domy s pečovatelskou službou navštívili vzácní hosté

Redakce 2023-11-20 09:20:00

V polovině října se konalo slavnostní výročí posvěcení kostela Nanebevzetí Panny Marie v Postoloprtech. Sloužit slavnostní mši přijel biskup litoměřický Mons. Mgr.Jan Baxant s doprovodem. Slavilo se 270 let od dostavby a požehnání kostela a 80 let od posvěcení kostela biskupem Antonínem A. Weberem. Po slavnostní mši, kterou výtečně doprovodili bývalí členové a další hosté chrámového sboru Panny Marie Sněžné v Praze, se pan biskup s doprovodem a dalšími hosty vydali do nových městských domů s pečovatelskou službou u sv. Anny a sv. Jáchyma. Tam na ně čekali další hosté. Krom zástupců města se přišli podívat i žáci výtvarného oboru a jejich rodiče ze ZUŠ Postoloprty.


Díky dětským návrhům na téma sv. Anny a sv. Jáchyma vznikla obdivuhodná vitráž, která pečovatelský dům zdobí. V mezipatře domu byly předány dětem pamětní listy s poděkováním od pana místostarosty Mgr. Karla Folbera a následně vitráži požehnal pan biskup. Prohlídka domů byla moc krásná. Jsme pyšní na tvorbu našich (vašich) dětí a děkujeme za ni. Děkujeme za příležitost podílet se na takovéto události našemu městu a spolupráci s firmou Skloart. Budeme rádi, když se i vám, kolemjdoucím, bude líbit ve dne i v noci. Veliké díky za tvorbu návrhů posíláme Kateřině Kratochvílové, Kamile Kratochvílové, Báře Kaderkové, Veronice Kalouskové, Ivaně Petřivalské, Janě Machynové, Karolíně Hlaváčové, Karolíně Folberové, Elišce Kubíčkové a Petře Zakouřilové. (red)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video