Klášterec chtěl sportovní halu, ale počká si

2023-11-24 06:50:00

Klášterec - Měli to dobře vymyšlené, ale nakonec to neklaplo. Sportovní hala v Klášterci se zatím stavět nezačne.

Tamější gymnázium nemá tělocvičnu a jedná už nějakou dobu s krajem, který střední školy zřizuje, o jejím vybudování. Do toho se vložilo město. „Dlouhodobě sportovní halu nemáme a naši sportovci by ji určitě využili,“ říká starosta Klášterce Štefan Drozd.

Podle něho se předběžně dohodli s krajem, že chystaná tělocvična u gymnázia by mohla sloužit jako sportovní hala se zázemím pro dvě stovky diváků.. Dopoledne by tam chodili studenti, odpoledne a o víkendech sportovci. „Nabízeli jsme, že se budeme podílet na výstavbě a zaplatíme řekněme nadstandard toho, co by měla sportovní hala proti tělocvičně,“ popisuje starosta Drozd. Klášterec byl ochotný dát částku kolem padesáti milionů korun. A také se chtěl podílet na nákladech na provoz.

S krajem se domlouvali na sepsání memoranda, ale pak ze záměru sešlo. „Nedávno nám přišla informace, že kraj si váží zájmu, ale dál spolupracovat nebude,“ popsal klášterecký starosta.

Důvody nezná, ale domnívá se, že je to kvůli úsporám v krajském rozpočtu. Kral u gymnázia tělocvičnu nechá postavit, ale nebude to sportovní hala.

Město nyní podle starosty přehodnotí, co dál. Nabízí se postavit sportovní halu u některé ze základních škol, kde je pro to místo. To by znamenalo se nejdříve pustit do studie, jak by mělo sportoviště vypadat.

Nyní klášterečtí sportovci, kteří potřebují více místa a nestačí jim tělocvična, musí jezdit jinam. Nejčastěji využívají sportovní halu v Kadani, která se otevřela před dvanácti lety.

„Pokud nejsou vyhovující prostory, tak to není nic moc, kluby pak tady nefungují, protože nemají kde hrát. Sport je i společenská událost, chcete, aby se na vás přišli podívat kamarádi či příbuzní. Proto jsme chtěli, aby tam byla i tribuna,“ dodal místostarosta Petr Hybner s tím, že sportování je potřeba podporovat i kvůli zdraví a kondici dětí. „Zázemí je důležité. Vidíme to i třeba na fotbale, pro který jsme vybudovali a otevřeli nové hřiště s umělou trávou. Klubu rychle přibyly desítky sportujících dětí, hřiště je hned po otevření hodně vytížené,“ dodává místostarosta.

Foto: Pixabay

Jedním z dalších větších měst našeho okresu, který nemá vlastní sportovní halu, je Jirkov. Tam v září zastupitelstvo schválilo výstavbu sportovní haly u školy, měla by vyjít zhruba na 150 milionů korun. Počítá s kapacitou 400 diváků. Právě divácká kapacita je podle Jirkova hlavním problémem, který sportovním klubům chybí. Postavit by se měla do dvou let. (rod)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video