Všehrdští vězni napadli a vážně zranili dozorce

2023-12-03 07:23:00

Všehrdy - Incident, který málem skončil smrtí dozorce, se odehrál v sobotu 18. listopadu ve věznici ve Všehrdech.

Dva vězni se měli pokusit zabít muže z vězeňské služby. Policie oba obvinila z pokusu o vraždu, jeden z nich je mladistvý. Napadený dozorce skončil s vážným zraněním v nemocnici.

K napadaní dozorce mělo dojít ve věznici v nočních hodinách, útočníci byli hned zadrženi. „Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání dvou mužů pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Napadený muž byl se středně těžkým zraněním převezen do nemocnice. „V případě prokázání viny před soudem jednomu z obviněných, kterému je již 18 let, hrozí trest odnětí svobody až do výše 20 let. Druhému z obviněných coby mladistvému hrozí trest poloviční," dodala policejní mluvčí.

Podle mluvčí Vězeňské služby ČR šlo o mimořádně závažnou událost. V místě, kde se incident stal, se měli údajně nacházet tři odsouzení. Jeden z nich se ale do napadení nezapojil.

Podle CNN Prima News měli vězni dozorci sebrat i obušek a mlátit ho s ním. Následovat mělo údajně škrcení a kopání. Měli se pokusit muži sebrat klíče a uprchnout, to se jim ale nepodařilo. (r)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video