David Dinda rezignoval i na post zastupitele, náměstka zvolí asi v prosinci

j.rodling 2023-11-30 11:39:12

Chomutov - Dosavadní náměstek města Chomutova složil i mandát zastupitele. Stalo se tak kvůli trestnímu stíhání.

Avizované se stalo skutkem. David Dinda (Nový sever) složil všechny politické funkce. Na konci října se vzdal pozice náměstka primátora a radního, na listopadovém zastupitelstvu uvedl, že se k 1. prosinci vzdá i mandátu zastupitele.

Důvodem je trestní stíhání. Dinda čelí podezření, že v roce 2016, kdy se schvalovala dotace pro hokejový klub Piráti Chomutov, pro nějž tehdy pracoval, jako zastupitel porušil zákon. Policie nechce kvůli probíhajícímu vyšetřování poskytovat žádné informace. David Dinda sice případ komentoval na zastupitelstvu, ale do podrobností se kvůli vyšetřování nepouštěl. Mimo jiné uvedl, že údajně policie rozporuje tvrzení v jednom z několika čestných prohlášení, která žádost o dotaci doprovázela. „Trestného činu jsem se měl dopustit tak, že jsem při projednávání žádosti o dotace sportovní organizace neoznačil jedno z několika formálních čestných prohlášení jednoho z žadatelů za nepravdivé,“ uvedl na zastupitelstvu. Od počátku případu Dinda říká, že nic protizákonného nespáchal a vinu odmítá.

Po odstoupení Davida Dindy z místa zastupitele na jeho místo může nastoupit někdo další z kandidátky Nového severu. Prvním náhradníkem dle výsledků voleb je Milan Štefanov.

Nový náměstek se na listopadovém zastupitelstvu nevolil. Primátor Marek Hrabáč uvedl, že se návrhy na nového náměstka dají očekávat na prosincovém zasedání, které bude 16. prosince. Podle několika zdrojů Nástupu se náměstkem nestane nikdo z Nového severu, ale dosavadní zastupitel za ANO Milan Petrilák. ANO, které vyhrálo volby a má nejvíce zastupitelů, by tak mělo primátora a náměstka, Nový sever namísto dvou náměstků jen jednoho. 

Napsal(a): j.rodling

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video